Hyundai: 'Formule 1 is geldverspilling'

17 jun. 2017 12:46 Redactie

Hyundai gooit deur naar Formule 1 dicht


Een eventuele komst van autofabrikant Hyundai in de Formule 1 is de komende jaren totaal niet aan de orde. Het bedrijf vindt dat de kosten veel te hoog zijn.

Ieder jaar zijn er wel weer de geruchten over een entree van Hyundai in de Formule 1. Het team werd al jaren gelinkt aan de Formule 1, maar concreet werd het nooit. Zo waren er de geruchten dat het in de 00's concurrent Toyota af wilde troeven in de F1 en werd het team gelinkt aan een overname van het Jaguar F1 team.

Met de gesprekken over de toekomst van de F1 en de veranderende koers van eigenaar Liberty Media popte Hyundai wederom op in het geruchten circuit. Complete onzin, aldus de autofabrikant.

"De Formule 1 is geldverspilling. Er zijn veel betere manieren om van je geld af te komen dan de F1," zo laat Albert Biermann van de Koreaanse fabrikant weten.

De komende jaren zien we het merk terug in het WRC en TRC. Met name TRC kan Hyundai wel bekoren. "Deze klasse ontwikkelt zich naar een wereldwijde raceklasse. Dat is precies waar we naar op zoek zijn."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen