Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hülkenberg realistisch: "Worden nog vijf moeilijk Grands Prix voor Renault"

Het Formule 1-team van Renault had zichzelf als doel gesteld om de vierde positie in het WK bij de constructeurs te veroveren dit seizoen. De laatste maanden is de Franse renstal in verval en ook in Rusland kwamen ze niet in het stuk voor.

Nico Hülkenberg en Carlos Sainz werden door het team aan de kant gehouden gisteren tijdens Q2 in de kwalificatie. Op deze manier hadden de coureurs een vrije bandenkeuze, maar dat bracht ze niets tijdens de race. Hülkenberg was met een twaalfde positie de beste Renault-coureur en was na afloop erg realistisch. "We zijn gewoon te langzaam en als je te langzaam bent dan maakt het niet uit waar je start of op welke banden je start. Renault komt gewoon tekort", luidde het oordeel van de Duitser voor de camera's van Ziggo Sport.

"We hebben er vandaag het beste van gemaakt en onze strategie was goed door op de soft banden te starten, maar het was niet genoeg. We komen motorvermogen tekort en onze auto is niet goed genoeg." Hülkenberg ziet het team van Renault steeds verder afzakken: "Ten opzichte van de anderen verliezen we steeds meer terrein."

Hoopvol voor de Grand Prix van Japan is de Renault-coureur dan ook niet, die al aftelt richting het einde van het seizoen. "Ik verwacht dat we het daar nog moeilijker krijgen. Er zijn veel hoge snelheidsbochten en rechte stukken, wat voor onze auto niet gunstig is. Ik denk dat we nog vijf moeilijk Grands Prix krijgen dit jaar."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China