'IndyCar gaat niet actief Formule 1-coureurs werven'

07 mei 2017 18:01 Redactie

Fernando Alonso een uitzondering volgens IndyCar-baas


IndyCar-baas Mark Miles is niet van plan om na Fernando Alonso nog meer Formule 1-coureurs 'binnen te hengelen'. De beslissing van Alonso is volgens Miles door individuen gemaakt en hij zal dan ook niet de wedstrijden af gaan om coureurs te 'ronselen'.

De deelname van Alonso aan de Indy500 heeft de populariteit van de IndyCar een enorme boost gegeven. Alleen al het bezoek aan Amerika en de test van Alonso zorgde voor heel veel aandacht voor de 'Amerikaanse Formule 1'. Meer Formule 1-coureurs in de IndyCar kan de populariteit nog verder doen groeien, maar die strategie wil Miles niet volgen. "Het is geen strategie van ons", verklaart Miles. "We zullen niet de komende wedstrijden op bezoek komen en coureurs proberen te ronselen", voegde hij daar aan toe.

De deelname van Alonso is dan ook geen strategische keuze van de IndyCar, maar een 'unieke samenloop van omstandigheden'. "De deelname van Alonso is actie geweest tussen de teams onderling. Het was een unieke samenloop van omstandigheden in heel veel aspecten", aldus Miles.

De aandacht die de deelname van Alonso teweeg bracht deed Miles wel versteld staan. De Rookie Test die Alonso afgelopen woensdag aflegde werd door ruim twee miljoen mensen live bekeken via diverse streams. "We hadden niet verwacht dat die uitzending door zoveel mensen zou worden bekeken", geeft Miles toe. "Iemand van ons team dacht zelfs dat er helemaal niemand naar zou gaan kijken, omdat het 'maar' een Rookie Test was. Maar de kijkcijfers waren indrukwekkend", besluit Miles.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen