'Inhalen in 2017 vergt grote ballen'

06 apr. 2017 14:54 Redactie

Inhalen anno 2017 vergt moed en talent


Door de nieuwe Formule 1 regels van 2017 is het voor de coureurs veel lastiger geworden om in te halen. Tijdens de GP van China zal het aantal inhaalacties de vijf van de GP van Australië naar verwachting ruimschoots overtreffen. Inhalen anno 2017 is niet meer voor de kleine jongens, voorspelt Mercedes.

"Na klachten dat DRS het veel te makkelijk maakt om in te halen in de F1, wordt inhalen nu een spel waarbij je risico's moet nemen."  laat Mercedes weten.

"De coureurs moeten moed tonen door laat te remmen en de auto onder controle te houden. Inhalen in dit nieuwe tijdperk zorgt voor echte gevechten. Dat is de manier waarop het er aan toe moet gaan in de F1."

Na de gezapige seizoensopener in Melbourne zijn alle ogen gericht op het circuit van Shanghai. De fans en criticasters verwachten dat er alleen nog maar met DRS ingehaald kan worden. Een gedachtegang die versterkt werd doordat doordat diverse coureurs klaagden dat het niet mogelijk was om binnen twee seconden van hun voorganger te rijden.

"Dit is de eerste keer dat we echt gaan zien wat de auto's van 2017 kunnen. De zuigende werking van de tow is toegenomen dit seizoen. Het effect van DRS is toegenomen met maar liefst 30 procent. Dit is iets dat het inhalen zeker zal verbeteren, zeker op banen met lange rechte stukken zoals China en Bahrein."

Volgens Mercedes stellen de nieuwe Pirelli banden de coureurs juist in staat om dicht achter hun voorganger te rijden zonder de banden op te roken. "Vettel kon in Australië liefst 16 ronden vlak achter Hamilton rijden, zonder dat hij zijn banden oprookte. Toen hij vrij baan had kon hij nog versnellen en dat zijn de tools die de coureurs nodig hebben tijdens de races. Het moet zorgen voor meer gevechten op de baan dan in de afgelopen jaren."

Foto: Mercedes AMG F1


De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen