'Inhalen wordt erg moeilijk met de nieuwe Formule 1 auto's

08 mrt. 2017 12:30 Redactie

Felipe Massa verwacht weinig inhaalacties


De nieuwe Formule 1 regels zorgen voor veel veranderingen dit seizoen. Snellere en bredere bolides met een stoer uiterlijk. Rondetijden die 3 tot 5 seconden lager liggen. Maar, er is één keerzijde aan dit verhaal. Inhalen wordt volgens diverse coureurs veel lastiger.

Felipe Massa verwacht problemen als het aankomt op het inhalen van concurrenten. Eerder lieten onder andere Lewis Hamilton hun zorgen al blijken na de eerste testdagen. 

"Dit is de Formule 1 van nu. Het is erg moeilijk om iemand in te halen. Je verliest erg veel downforce als je achter een andere auto rijdt. De fans krijgen tijdens de races zeker minder inhaalacties te zien." laat Massa aan EPSN weten.

Nico Hulkenberg onderschrijft de mening van Massa. De Renault-coureur reed vlak achter de Williams in een groepje en verloor downforce: "Het was anders dan de afgelopen week, met auto's die elkaar op de voet volgden. Ik voelde dat ik downforce verloor."

"Er is minder ruimte om in te halen, de auto's zijn veel breder waardoor je wat ruimte tekort komt. We moeten afwachten hoe het in de praktijk uitpakt, maar dit kan een rol spelen." laat Hulkenberg weten.

VOLG LIVE DE FORMULE 1 TEST IN BARCELONA MIDDELS ONS LIVEBLOG

Foto: Williams F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen