Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Inspector Vettel' licht inspectie Haas-bolide Schumacher toe

De beelden gingen na de Grand Prix van Frankrijk haast viraal: Sebastian Vettel dook op aangeven van Mick Schumacher in de cockpit van diens Haas-bolide om... om wat eigenlijk? Het tweetal geeft zelf opheldering.

Mick Schumacher en Sebastian Vettel kunnen het goed vinden met elkaar. De routinier Vettel fungeert zelfs als mentor voor Schumacher, precies zoals diens vader Michael Schumacher dat was voor Vettel. Na afloop van de Grand Prix van Frankrijk zagen we hoe Vettel op aangeven van Schumacher in de cockpit van de Haas dook om iets te checken. Wat was er loos? "We hebben afgesproken daar niets over te zeggen", zo begint Schumacher ten overstaan van onder andere RacingNews365 , maar hij wordt onderbroken door Vettel: "Het is goed, dit kunnen we wel prijsgeven." "Ik zit al het hele seizoen wat ongemakkelijk in de auto. Het stoeltje ligt centraal in de auto, maar ik ben zelf niet helemaal symmetrisch. Daarover hebben we het al eens gehad en nu had ik de kans om hem dat te laten zien. Hij gaf me al als tip mee om het stoeltje kapot te maken, zodat ik een nieuwe zou krijgen", geeft hij lachend aan. "Maar zover is het niet gekomen, dus ik heb nog steeds hetzelfde stoeltje." Vettel geeft direct aan dat zijn adviezen niet altijd klakkeloos aangenomen moeten worden, maar dat hij graag zijn kennis deelt met Schumacher: "Voor mij is het simpel. Ik heb zoveel jaren ervaring en er zijn altijd zaken die beter kunnen. Afgelopen weken spraken we over dat stoeltje, dus ik gaf aan dat ik wel eens wilde kijken en dat deed ik." Gevraagd naar hoe groot de hinder is, komt Schumacher met een opmerkelijk antwoord: "Het gaat er voor mij om dat ik een comfortabele zitpositie vind. Maar het feit dat ik asymmetrisch ben, is iets waar ik zelf aan moet werken."

1406738631016988672

Just @SchumacherMick asking his mentor to check out his car 🥺 #FrenchGP 🇫🇷 #F1 pic.twitter.com/78Q52O93zG — Formula 1 (@F1) June 20, 2021

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden