Internationale media over Max Verstappen: 'Hij is de toekomstig wereldkampioen'

11 apr. 2017 07:20 Redactie

'Regenmeester Verstappen wordt wereldkampioen'


Niet alleen in Nederland heeft Max Verstappen veel lof geoogst voor zijn optreden tijdens de Grand Prix van China. Over de hele wereld stromen de lof uitingen over de prestatie van de jonge Nederlander binnen. Zelfs de altijd kritische Duitsers erkennen nu de kwaliteiten van 'regenmeester' Verstappen.

Duitsland

De vaak kritische Duitse verslaggeving was dit maal enkel positief over Verstappen. Eerder werd Verstappen vooral 'roekeloos' genoemd in Duitsland, vooral vanwege zijn akkefietje(s) met Sebastian Vettel afgelopen seizoen. Deze keer was de toon echter totaal anders. Zo schreef Der Spiegel: "Het was Lewis Hamilton die er met de overwinning vandoor ging, maar Max Verstappen stal de show. De 'regenmeester' reed een indrukwekkende inhaalrace en bewees aan iedereen dat de Formule 1 nog steeds een echte raceklasse is."

Verenigd Koninkrijk

Hoewel de Britten zich voornamelijk richten op de successen van Lewis Hamilton, mocht ook Max een graantje meepikken. Sterker nog, de Britten waren van alle buitenlandse media wellicht het meest onder de indruk. The Telegraph noemde Verstappen zelfs al 'de toekomstig wereldkampioen: "Wordt het een drie-strijd voorin om de titel? Wellicht dit jaar nog niet, maar zeker in de toekomst. Verstappen is een toekomstig kampioen, het is niet de vraag of hij kampioen wordt, maar wanneer."

De BBC was ook lyrisch over het optreden van Verstappen. "Verstappen bouwde zijn reputatie als 'supertalent' in China verder uit. De Nederlander, die in de eerste ronde van P16 naar P7 reed, pakte de laatste podiumplaats door zijn meer ervaren teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich te houden. Diezelfde teamgenoot passeerde hij in de beginfase op indrukwekkende wijze", schrijft de zender.

Italië

In Italië zijn de kranten vooral gevuld met Ferrari, maar achter de nationale trots liet een 19-jarige Nederlander van zich spreken, aldus La Gazetta Dello Sport. "Na een formidabele inhaalrace pakte Max Verstappen de derde plaats en toonde daarmee aan dat hij een zeer 'gevaarlijke' coureur is in de regen", schreef de roze krant.

Australië

Daniel Ricciardo is sportheld nummer één in Australië, maar de kranten 'Down Under' spreken zich ook vol lof uit over zijn teamgenoot, Max Verstappen. Fox Sports Australia is onder de indruk van de Nederlander: "Max Verstappen pakte de laatste podiumplaats, na een zeer sterke race. Hij maakte tien plaatsen goed in de eerste ronde van de wedstrijd en hield uiteindelijk de snelle Daniel Ricciardo net achter zich."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen