Is het huwelijk tussen Fernando Alonso en McLaren voorbij?

28 mrt. 2017 09:29 Redactie

Mark Webber denkt dat Alonso wellicht vertrekt bij McLaren


Volgens ex-Formule 1-coureur Mark Webber is het alles behalve zeker dat Fernando Alonso het seizoen zal gaan afmaken bij McLaren. Volgens Webber is Alonso zeer gefrustreerd na de zeer slechte start van McLaren in 2017 en denkt hij aan stoppen.

Voor het derde jaar op rij moest Alonso flink slikken toen hij in de Honda aangedreven bolide plaatsnam. Voor het derde jaar op rij mankeert er van alles aan de krachtbron en dit jaar lijkt McLaren zelf ook wat moeite te hebben met het vinden van de juiste balans. Dat hij zijn eerste wedstrijd in Australië classificeerde als 'een van zijn beste ooit', terwijl hij uitviel vanaf de twaalfde plaats, zegt genoeg.

Mark Webber denkt daarom ook Fernando Alonso het jaar niet af zal maken. "Fernando is extreem gefrustreerd op het moment", vertelt Webber tegenover de Belgische TV-zender Sporza"Hij wil niet eens zevende of achtste worden, hij wil nu gewoon weer voor het podium mee doen. Misschien zijn punten voor Stoffel al een hele prestatie, maar Fernando interesseert de punten niks. Wellicht stopt hij er wel mee, je weet het maar nooit", laat Webber weten.

Voor Vandoorne hoopt Webber dat de situatie snel verbetert, anders zal zijn talent onbenut blijven. "Stoffel is echt een megatalent, ik denk dat hij zich zeker nog heel goed kan ontwikkelen. Maar je moet niet twee van zulke jaren hebben, dat is niet goed voor zijn ontwikkeling", besluit Webber.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen