Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media lauweren onbedreigde Leclerc: "Verstappen zonder hoop, Hamilton zonder fut"

In Italië krijgt men logischerwijs geen genoeg van de Ferrari-successen dit jaar in de Formule 1. Charles Leclerc en de Scuderia domineren de voorpagina's van de kranten na afloop van de race in Australië. De F1 leeft weer in het sportgekke land, waar Leclerc wordt vergeleken met Michael Schumacher en wereldkampioen Max Verstappen wordt gezien als de grote pechvogel.

'De vliegende prins Charles Leclerc en Ferrari zijn van wereldtitel niveau', kopt de Gazzetta dello Sport op de voorpagina. 'Het lijkt wel op de tijden van Michael Schumacher zoals Leclerc domineerde, terwijl Max Verstappen zijn bolide aan de kant moest zetten. Leclerc is een kannibaal en dankzij de Monegask en Ferrari zal Imola tijdens de volgende Grand Prix rood kleuren. Een nieuw rood tijdperk lijkt dan ook aanstaande met Red Bull in de problemen en Mercedes dat ervoor zorgde dat zijne majesteit Lewis Hamilton in woede uitbarstte.' 'Titelkandidaat nummer één is Leclerc, omdat alles goed lijkt te vallen voor de Scuderia. Hij is de onbetwiste leider van het team en klaar voor een strijd om de titel. Leclerc is daarnaast de enige coureur in het F1-veld die in staat is om Verstappen in een rechtstreeks gevecht te verslaan. De Monegask versloeg Verstappen in Australië voor de tweede keer dit seizoen en mocht er tijdens de laatste fase van de GP van Saoedi-Arabië geen gele vlag zijn gevallen, had hij de Nederlander nu wellicht al drie keer verslagen.' 'Zelfs Hamilton lukte het in 2021 niet om de grote Verstappen zo in één-op-één duels te verslaan. Het is duidelijk dat Leclerc veel heeft geleerd van zijn duel met Verstappen in 2019 tijdens de GP van Oostenrijk. De titel is daarom geen droom meer, maar een serieuze mogelijkheid. Zeker doordat Verstappen zijn Red Bull-bolide met technische problemen wederom aan de kant moest zetten. Een teleurstelling voor Verstappen, die zijn wagen net als Leclerc boven de limiet liet presteren. Zijn Red Bull-bolide vroeg echter wel veel van het rubber, waardoor Max niet het gevecht aan kon gaan met Leclerc", aldus de Gazzetta dello Sport over de race in Australië.

'Beauty and the beast'

'Ferrari je bent perfect', lezen we in grote letters terug in de Corriere dello Sport . 'Melbourne stond op zondag in het teken van de wederopstanding van Ferrari. We bevinden ons op dit moment in een andere dimensie. We beginnen te dromen over de successen van Schumacher, al zal het wellicht nog maar een imitatie ervan zijn. Leclerc noemde zijn Ferrari een beest en samen zorgt men voor schoonheid. De afgelopen jaren vroegen we niet alleen om een goede wagen, maar ook om een kampioen die niet alleen kon winnen, maar ook een team kan dragen, een buitengewone coureur die daarnaast ook nog sympathiek zou zijn.' 'Die coureur hebben we gevonden in Charles Leclerc. Daarmee hebben we alles in handen om een prachtig kampioenschap tegemoet te gaan, verder te beginnen in Imola. Ferrari en Leclerc waren in Australië zo op dreef, dat men Verstappen en Red Bull na zo'n 15 ronden op een seconde per ronde reed.' In de Repubblica is men vol lof over de Scuderia, maar haalt men daarnaast uit naar Red Bull en Mercedes. 'Verstappen zonder hoop en Hamilton is vermoeid. De rivalen van Ferrari zijn te laat. Ferrari boekt dit seizoen de successen en dat komt door de methode van Mattia Binotto, die ervoor heeft gezorgd dat dit succes van Ferrari er al lang aan zat te komen.' 'Een desastreus verlopen weekend voor Verstappen en een meesterwerk van Leclerc', omschrijft de Corriere della Sera de Grand Prix van Australië, om vervolgens nog meer druk te zetten op de Scuderia. 'Nu nog een dubbel tijdens de GP van Imola. Op Imola zal Carlos Sainz zich moeten herpakken en dan kan een flinke slag slaan in de strijd om de wereldtitel bij de constructeurs. Het is namelijk duidelijk dat het team in Maranello haar juiste mensen heeft gevonden', aldus de Corriere della Sera, die ook nog een boodschap heeft aan adres van een voormalig Ferrari-coureur. 'Sebastian Vettel, het is beter dat je stopt.'

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst