Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Italiaanse media maken gehakt van Ferrari

Italianen zijn trots op Ferrari, zelfs als het even niet zo lekker loopt. Maar na de Grand Prix van Singapore vallen zelfs de Italiaanse media het team af. Diverse sportkranten maken gehakt van Ferrari, dat door eigen toedoen nul punten scoorde in Singapore.

"Nee, Vettel! Niet op die manier!", kopt de sportkrant Corriere dello sport. "De eerste 300 meter waren wellicht de slechtste van Ferrari in het afgelopen decennium", is de krant zeer kritisch op de Ferrari-coureurs.

Ook Tuttosport was zwaar teleurgesteld in de Ferrari-coureurs, die samen Max Verstappen afsneden. De crash die volgde zorgde ervoor dat alle drie de coureurs uitvielen na amper een paar honderd meter te hebben gereden.

"Door een catastrofaal ongeluk kan Ferrari de wereldtitel wel vergeten", spreekt de krant stellig. "In luttele seconden spoelt het team de 'droom van Maranello' door het toilet", voegt het daar aan toe.

De grootste sportkrant van Italië, La Gazzetta dello Sport, is eveneens furieus op Ferrari.

"Ferrari deed alles verkeerd in Singapore", aldus de krant. "De coureurs in het rood elimineerden zichzelf op zo'n verschrikkelijke manier, dat zelfs de beste horrorfilm er niet aan kan tippen."

La Stampa legde misschien nog wel de pijnlijkste conclusie bloot. "Hamilton kan nu fluitend naar de wereldtitel rijden", schreef de krant. En daar is geen woord aan gelogen.

De dubbele uitvalbeurt in de eerste bocht was overigens de eerste keer in de geschiedenis dat beide Ferrari-bolides het einde van de eerste ronde niet haalden.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'