Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media maken gehakt van Vettel

Sebastian Vettel kreeg na afloop van de Japanse Grand Prix veel kritiek te verduren vanuit Italië. De media aldaar waren bepaald niet te spreken over het optreden van de Duitser.

Het gerenommeerde La Gazzetta dello Sport trekt flink van leer door te stellen dat Ferrari als team ineengestort is: "Bovendien beschikt het met Sebastian Vettel over een ondermaats presterende coureur die niet van zijn fouten lijkt te leren. Vóór de GP van Italië kon niemand vermoeden dat Ferrari zo af zou glijden, maar het gebeurde en dat doet pijn." La Stampa wijt de slechte resultaten van Vettel ook allang niet meer alleen aan pech: "Het is wel duidelijk dat ook Vettel zelf niets meer goed kan doen. Zijn optreden op de zaterdag was al slordig, om een dag later met zijn actie op Verstappen zelf zijn race om zeep te helpen."

"Sebastian Vettel verkeert in een enorme vormcrisis", kopt Carriere dello Sport . "Ferrari is mede daardoor geen schim meer van het team dat de harten van de fans aan het begin van het seizoen sneller deed kloppen." Terwijl Tuttosport spreekt van een Vettel-flop, spreekt Corriere della Sera van een bonte collectie aan fouten van Vettel: "Na een fantastische start ging hij wéér op ongekende wijze de fout in. Het lijkt erop dat Vettel bezwijkt onder de druk en in een vertrouwenscrisis verkeert. Hij heeft bizar veel punten laten liggen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden