Een jaar later: Max Verstappen naar Red Bull Racing

05 mei 2017 07:46 Redactie

Wat een prachtig jaar heeft Max Verstappen achter de rug


Op 5 mei 2016 werd Max Verstappen officieel gepresenteerd als coureur bij Red Bull Racing. De Nederlander nam per direct het stoeltje van Daniil Kvyat over. Een jaar later blikken we terug op een stormachtig jaar

'Wat goed is komt snel', een veelgehoorde opmerking die zeker van toepassing is op Max Verstappen. De jonge Nederlander is nog altijd pas 19-jaar, maar heeft een CV waar menig coureur jaloers op is. Record na record verbrak Max sinds zijn Formule 1 debuut in 2015. De jonge Formule 1 coureur die ooit deelnam aan een Grand Prix werd ook de jonge winnaar van een Grand Prix! 

De geruchten omtrent de positie van Daniil Kvyat waren er al langere tijd in 2016. De Rus was niet erg populair binnen het team en lang niet altijd foutloos. Desondanks scoorde hij in 2015 bijna net zoveel punten als teamgenoot Ricciardo. Het seizoen 2016 vormde een combinatie van pech en onkunde, afgewisseld met een mooie podiumplaats. 

Bij Scuderia Toro Rosso was het juist Max Verstappen die iedere race van zich deed spreken. In Australië nog met veel gevloek en getier, maar in de races erna met klinkende resultaten.

Officieel: Max Verstappen naar Red Bull Racing! 


Op vier mei plaatsten wij het gerucht dat Max naar Red Bull zou gaan en een dag later was daar de officiële bekendmaking. Wat volgde was een compleet gekkenhuis. Zowel online als op TV en radio. Iedereen had er wel een mening over en menig oud-coureur moest het jasje afstoffen om weer eens voor de camera te verschijnen. Formule 1 was in een klap weer HOT!

Wat volgde was een achtbaan voor het Nederlandse publiek en Verstappen zelf. In Spanje kwalificeerde hij zichzelf op een vierde positie en won na een thriller de race! 15 mei 2016, waar was jij? De race erna in Monaco draaide uit op een deceptie. De hero van Spanje werd de zero van Monaco.

Zoals altijd herpakte de jonge Max zich en liet hij zien dat hij razendsnel bijleerde. Slechts zelden kon je zien dat de Nederlander nieuw was binnen het team van Red Bull. Prachtige (inhaal)races en gevechten volgden. Het gevecht met Nico Rosberg in Canada? De prachtige race in Oostenrijk? De regenraces in Engeland en Brazilië? 

Natuurlijk waren er ook wel teleurstelling. De GP van België was de grootste voor Max. Na een uitstekende kwalificatie sneuvelde zijn droom van het podium al in de eerste bocht. 

Een jaar later


Aan alles is te zien dat Max Verstappen zichzelf nog altijd doorontwikkeld. Met zijn 19-jaar heeft hij de touwtjes binnen het Red Bull team steeds meer in handen. Zijn kwalificaties kunnen nog beter, maar tijdens de races heeft Daniel Ricciardo tot op heden alleen de achterkant van Max gezien. 

In veel opzichten is Max gegroeid. Qua fysiek begint hij er uit te zien als een echte kerel en de afgelopen winter zijn daar de nodige kilo's aan spiermassa bijgekomen. Floepte Verstappen er in zijn beginjaren nog wel eens wat opmerkingen uit tijdens een interview, ook daarin is hij gegroeid. Wij genieten er nog altijd van als een getergde Max voor de camera's verschijnt. In veel interviews is de Nederlander relaxed, rustig, duidelijk en vaak ook grappig. 

Ondanks de nu soms wat negatieve tendens kunnen ook de fans niet anders dan zeer tevreden terugkijken. Wie hard er vorig jaar op 5 mei verwacht dat Max zo snel al zoveel succes zou behalen? Dat Max in staat was om direct uit te groeien tot een van de grootheden van de sport? 

Max over weer één jaar...


Bij Max weet je het nooit. Natuurlijk zal veel afhangen van de ontwikkeling van de RB13 en de Renault motor. Kampioen zal Verstappen niet worden in 2017 en daar is niets mis mee. Een ding is wel zeker: De Nederlander zal het komende jaar weer vaak van zich laten horen. Over een jaar? Misschien nog een zege en een aantal podiumplaatsen erbij? Maar voor, boordevol (inhaal)actie op de baan.

Wij tekenen er alvast voor! 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen