Jacky Ickx: "Alonso grootste vijand van Stoffel Vandoorne"

28 dec. 2016 10:15 Redactie

'Stoffel Vandoorne moet Alonso verslaan'


Althans, dat zegt Jacky Ickx in gesprek met de Belgische krant Le Soir. Ickx, inmiddels 71 jaar oud, reed in de periode 1967 - 1979 in totaal 114 wedstrijden in de formule 1. Hierin sprokkelde hij acht overwinningen bij elkaar voor onder meer Ferrari en Lotus.

Ook won hij maar liefst zes keer de 24 uur van Le Mans. Deze voormalige formule 1 coureur heeft nu zijn licht laten schijnen op het debuut van zijn landgenoot, Stoffel Vandoorne. Afgelopen seizoen maakte Vandoorne al zijn debuut in de formule 1 als vervanger van de geblesseerde Alonso in Bahrein. Hij deed dit zeer verdienstelijk door direct als tiende te eindigen en zo zijn eerste WK-punt te pakken.

Aankomend jaar neemt hij bij McLaren het stoeltje van de gestopte Jenson Button over en zal hij samen met Alonso het rijdersduo vormen. Volgens Ickx is het vooral zaak voor Vandoorne om zijn teamgenoot te verslaan. Hij bestempelt Alonso zelfs als 'de grootste vijand' en voorziet zijn landgenoot ongevraagd van advies.

"De Formule 1 is een jungle en de enige wet die daar geldt, is dat je je teamgenoot verslaat. Alonso is je grootste vijand en je moet maar één doel hebben: sneller zijn dan hij is.”

Alonso zelf heeft al laten weten uit te kijken naar de samenwerking met Vandoorne en dat hij zeer zeker geen herhaling verwacht als in de periode met Hamilton. Hamilton kwam toen als rookie naast Alonso te rijden hetgeen vrijwel direct tot de nodige spanning leidde.

Vandoorne aan de andere kant gaat maar al te graag de strijd met Alonso aan maar wil ook samen met de Spanjaard ervoor zorgen dat McLaren weer terug aan de top komt.
Foto: Twitter Vandoorne

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen