Jacques Villeneuve: "Alonso is een echte racer"

17 apr. 2017 20:27 Redactie

Villeneuve heeft begrip voor de opmerkelijke keuze van Alonso


Fernando Alonso verbaasde vorige week iedereen met zijn mededeling dat hij de GP van Monaco niet rijdt. In plaats daarvan neemt hij op dezelfde dag als de GP van Monaco deel aan de Indy 500.

Een opmerkelijke beslissing die in en rondom de paddock voor veel vraagtekens zorgde. Zijn collega-coureurs lieten vrijwel allemaal weten ooit weleens een andere raceklase te willen proberen maar dan zeker niet tijdens het lopende Formule 1 seizoen. Een race overslaan en zeker de GP van Monaco had niemand ervoor over. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, ging zelfs zo ver door te stellen dat Alonso misschien rijp was voor een bezoekje aan de psychiater.

Uitgerekend de grootste criticaster van de Formule 1, Jacques Villeneuve, heeft begrip voor de keuze van Alonso.

Aan Formel 1 laat de voormalige Formule 1 coureur het volgende weten: "Ik snap die lui niet als ze zeggen dat de risico's te groot zijn. Ik bedoel, er staan elk jaar 33 coureurs aan de start waaronder ook coureurs die alleen mee doen aan de Indy 500. Hoe groot kan het risico dan zijn? Je bent een racer of niet natuurlijk."

Natuurlijk kan Villeneuve het niet laten om toch nog een kritische noot te plaatsen.

"Wat mij vooral opvalt is dat er geen betalende coureurs deelnemen aan de Indy 500. Waarom niet? Omdat papa natuurlijk niet wil dat zoonlief iets overkomt en in de Indy 500 kan natuurlijk van alles gebeuren."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen