Jacques Villeneuve: 'Stoffel Vandoorne is de ontgoocheling van het seizoen'

11 jun. 2017 07:35 Redactie

Stoffel Vandoorne presteert onder de maat volgens Villeneuve


Het is weer begin juni en dus staat de Grand Prix van Canada voor de deur. Dat levert bijna altijd spektakel op binnen de hekken van het circuit, maar ook daarbuiten. Canadees en wereldkampioen Formule 1 Jacques Villeneuve laat dan ook weer van zich horen. Ditmaal uitte Villeneuve zijn kritiek op de Belg Stoffel Vandoorne.

Tot nu toe heeft Stoffel Vandoorne zijn talentenstatus nog niet waar kunnen maken bij het team van McLaren-Honda. Toegegeven, hij heeft veel motorische problemen gekend, maar ook daarbuiten waren de prestaties niet om over naar huis te schrijven. Tel daar de beginnersfout in Spanje en het grote verschil met Fernando Alonso bij op en je komt tot de conclusie dat de Belg nog niet goed uit de verf komt.

Hoewel het seizoen pas zes wedstrijden oud is en Vandoorne dus nog een lange weg te gaan heeft, is Jacques Villeneuve van mening dat Vandoorne zijn ruiten nu al heeft ingegooid. Als commentator van de zender Canal Plus laat Villeneuve in niet mis te verstande woorden weten wat hij vindt van de prestaties van de Belg. "Stoffel Vandoorne is de ontgoocheling van het seizoen", begint Villeneuve. "Hij moet Fernando Alonso kloppen, maar komt niet eens in de buurt. Als hij Alonso klopt, dan is hij goed genoeg. Doet hij het niet, dan is hij te slecht", voegt hij daar aan toe.

Als voorbeeld neemt Villeneuve zijn eigen debuut in de Formule 1. "Ik klopte bij mijn debuut in 1996 direct Damon Hill. Je moet de lat hoog leggen voor jezelf, dat hoort bij de Formule 1. Stoffel Vandoorne is ook geen jochie meer. Hij is 25, dus een echte man. Hij moet gewoon presteren", aldus een duidelijke Villeneuve.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen