James Key is niet blij met chassis Toro Rosso

25 mei 2017 11:01 Redactie

James Key had meer verwacht van nieuwe bolide


Toro Rosso maakt tot nu toe een aardig seizoen mee. Zeker na vorig seizoen, waarbij ze steeds verder wegzakte, moet het goed voelen voor het team om elke wedstrijd mee te kunnen doen om de punten. Dat zou je denken in ieder geval. De hoofdontwerper van de nieuwe bolide is namelijk helemaal niet tevreden met zijn 'kunstwerk'.

In de eerste vijf wedstrijden scoorde Toro Rosso in vier wedstrijden punten, waarvan in twee wedstrijden met allebei de bolides. Het team verzamelde daar in totaal 21 punten mee en staat netjes vijfde op de ranglijst. Tevredenheid alom, zou je denken. Toch had James Key meer verwacht van 'zijn' STR11.

"Ik denk niet dat ons chassis net zo sterk is als de afgelopen twee jaar", laat Key weten tegenover Motorsport.com. Net als 'grote broer' Red Bull heeft de bolide van Toro Rosso te weinig neerwaartse druk,is Key van mening. "We zitten nog niet tegen ons maximum aan qua neerwaartse druk. Maar gelukkig is dat in Monaco niet erg belangrijk", probeert Key positief te blijven.

Het ontbreken van neerwaartse druk heeft ook z'n voordelen, meent Key. Zo kan Toro Rosso zich nog verder gaan ontwikkelen dit seizoen en wellicht een gooi dan naar de vierde plek in het kampioenschap. "Omdat we weinig tijd hadden om deze wagen te ontwikkelen, zijn er nog steeds fundamentele dingen nu niet geheel duidelijk zijn. Als we die dingen onder controle krijgen en kunnen ontwikkelen, kunnen we veel snelheid vinden", aldus Key.

Daarnaast weet Key dat Toro Rosso over twee goede coureurs beschikt, die de punten in Monaco binnen kunnen halen. "We beschikken over twee uitstekende coureurs en in Monaco is kracht en downforce niet heel belangrijk. Ik denk dat we heel goed mee kunnen doen, omdat onze bolide veel mechanische grip heeft. Laten we er het beste van hopen", besluit Key.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen