James Key: "Toro Rosso geen kopie van Mercedes!"

27 feb. 2017 15:37 Redactie

James Key verbaast over overeenkomsten tussen nieuwe Toro Rosso en Mercedes


Afgelopen zondag presenteerde Toro Rosso als allerlaatste team hun nieuwe bolide voor 2017. Niet alleen viel de bijzondere kleurstelling direct op maar volgens de eerste berichten toont de STR12 veel gelijkenis met Mercedes.

Uit diverse hoeken kwamen al vrij snel berichten dat bepaalde aerodynamische onderdelen een sterke overeenkomst hebben met de WO8 van Mercedes.

Deze berichten worden nu door hoofd-ontwerper, James Key, afgedaan als onzin. Sterker nog, hij kon een ergernis niet onderdrukken toen hij de WO8 voor het eerst zag, zo laat hij weten aan Auto Motor und Sport.

"Het is allemaal puur toeval. We hebben geen personeel van Mercedes aangetrokken of vice versa. Toen ik de Mercedes donderdag zag, irriteerde het mij een beetje, maar daarna dacht ik als zij zoveel dezelfde ideeën hebben als ons, moet ons ontwerp wel goed zijn. Nu maar hopen dat onze Renault-motor net zo sterk is als die van Mercedes."

Met name de voorwielophanging van Toro Rosso leek verdacht veel op die van de nieuwe Mercedes. Natuurlijk is dit ook Key opgevallen.

"Ik vind het inderdaad opvallend dat alleen Mercedes en wij hiervoor gekozen hebben."

Tenslotte laat hij weten dat hij vooral het ontwerp van Ferrari verrassend vindt, net zoals die van Haas en McLaren.

"Ik vond verder vooral Ferrari opvallend, vooral met betrekking tot de sidepods. Zij hebben daar een compleet nieuwe weg ingeslagen en dat is iets waar wij ook naar zullen kijken. Ook de Haas en de McLaren vond ik interresante ontwerpen die wij nader zullen bekijken."
Foto: Scuderia Toro Rosso

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen