Jean Todt: "Liberty Media is goed voor de Formule 1"

07 mei 2017 08:00 Redactie

'Liberty Media zorgt ervoor dat de Formule 1 een mooie toekomst heeft'


Begin dit jaar werd de Formule 1 overgenomen door Liberty Media. Vanaf dat moment wordt er volop gespeculeerd over alle wijzigingen die al dan niet worden doorgevoerd. Van nachtraces tot racen in de straten van New York tot meer communicatie met de fans.

FIA president Jean Todt is er echter van overtuigd dat de Formule 1 er goed aan heeft gedaan om met Liberty Media in zee te gaan. Volgens hem is dit de partij die ervoor zorgt dat de koningsklasse van de autosport een mooie toekomst tegemoet gaat.

Aan Automagazine vertelt Todt het volgende: "Ik denk dat de ze met deze koper een goede keuze hebben gemaakt. Ze zijn professioneel en erg gestructureerd. Ze hebben toegang tot verschillende zaken en hun mensen staan vooraan in de rij als het gaat om nieuwe technologieën en nieuwe communicatiemogelijkheden. "

"Er is gekozen voor een nieuw management maar wel op een manier dat de bestaande regelingen worden gerespecteerd. Mijn opvolger krijgt veel op zijn bordje maar ik probeer een zo goed mogelijke erfenis achter te laten."

De afgelopen veertig jaar werd de Formule 1 geleid door Bernie Ecclestone. Todt had dan ook regelmatig met hem te maken en hoopt dat Ecclestone geniet van zijn welverdiende pensioen.

"Ik hoop dat Bernie van zijn leven geniet. Hij heeft zoveel om van te genieten. Ik denk dat hij erg blij is dat zijn baby, zoals je de Formule 1 in zijn geval kunt noemen, in goede handen is."

In de afgelopen periode werd Todt wel vaker geconfronteerd met het vertrek van belangrijke personen uit de autosport. Ook Todt zelf draait inmiddels al heel wat jaartjes mee.

"Sommigen mensen zijn nog steeds nauw bij de sport betrokken, zoals Niki Lauda en Jackie Stewart. Ik ben er trots op dat ik de afgelopen vijftig jaar in verschillende disciplines actief ben geweest. Ook met behoorlijk wat mooie resultaten gedurende de jaren."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen