Jean Todt wil nog vier jaar door als voorzitter van de FIA

12 mei 2017 20:09 Redactie

Jean Todt stelt zich verkiesbaar voor derde termijn


Jean Todt volgde in 2009 Max Mosley op als voorzitter van de FIA. Zijn tweede termijn loopt bijna ten einde maar Todt denkt nog niet aan stoppen.

Jean Todt heeft namelijk inmiddels bekendgemaakt dat hij zich opnieuw verkiesbaar stelt voor het voorzitterschap van de FIA. Vier jaar geleden was er geen tegenkandidaat waardoor Todt aan bleef als voorzitter. Op dit moment hebben zich nog geen andere kandidaten gemeld voor het voorzitterschap. Aan het eind van dit jaar zijn de verkiezingen en zal duidelijk worden of de inmiddels 71-jarige Fransman nog vier jaar langer aan het roer blijft.

De komende maanden gaat Todt in ieder geval benutten om te laten zien dat hij de aangewezen persoon is om de FIA tot 2021 te leiden.

"De komende maanden zullen mijn team en ik een gedetailleerd plan uit de doeken doen voor de komende termijn. Zoals altijd gaan we ervoor zorgen dat we op één lijn zitten wat betreft de prioriteiten. De FIA is momenteel sterker en meer verenigd dan ooit",aldus de voormalige teambaas en algemeen directeur van Ferrari.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen