Jenson Button: 'Fernando had liever dit, dan dat ik in z'n stoeltje had geplast'

28 mei 2017 17:00 Redactie

Jenson Button maakt ongelukkige comeback


Jenson Button had zich waarschijnlijk meer voorgesteld van zijn comeback. De Brit kon qua snelheid mee in de top 10, maar moest na een gridstraf van 15 plekken achteraan beginnen. Daardoor was de kans op punten al zo goed als verkeken.

Toch kwam Button nog een heel eind in de smalle straten van Monaco. De Brit had zich opgewerkt in het veld, totdat hij iets te enthousiast werd. Hij kwam in aanraking met Pascal Wehrlein op een plek waar dat niet mogelijk was, waardoor de bolide van de Duitser in een bizarre positie terecht kwam. "Het was een moeizame dag vandaag", begint Button na afloop tegenover de camera van Ziggo Sport"Ik ben blij dat Pascal in orde is. Het is nooit leuk om een wagen in zo'n positie te zien staan, dus is het fijn als de coureur dan ongedeerd uit kan stappen."

Voor de wedstrijd had Button nog wel een prachtige dialoog met Fernando Alonso, die hem vanuit Amerika toesprak. Over de boordradio vroeg Alonso of Button op zijn bolide kon letten, waarop Button antwoordde: "Ik ga in je stoeltje plassen!". Uiteindelijk deed Button beide niet. Hij bracht de wagen niet aan de finish en liet zijn belofte ook maar achterwege. "Ik denk dat Fernando liever had gehad dat ik z'n voorvleugel eraf had gereden dan dat ik in z'n stoeltje had geplast", zegt Button met een knipoog. "Maar het is jammer dat het zo afloopt, gelukkig is alles in orde met Pascal, al keek hij niet zo blij net."

Op de vraag of dit zijn laatste optreden was in de Formule 1, was het antwoord duidelijk: "Ik hoop het wel!".

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen