Jenson Button: "Formule 1 is weer zoals het moet zijn"

01 jun. 2017 07:45 Redactie

Jenson Button vindt dat veranderingen F1 goed doen


Vorige jaar maakte Jenson Button bekend dat hij de Formule 1 tijdelijk voor gezien hield. Na een lange imposante carrière was het tijd voor andere zaken.

In Monaco keerde de wereldkampioen van 2009 dan toch ineens terug. Reden hiervoor was natuurlijk dat Fernando Alonso de GP van Monaco liet schieten vanwege het rijden van de Indy 500. Voor Button betekende het een eerste kennismaking met de nieuwe bolides én de nieuwe banden van Pirelli. Juist op dat gebied heeft Button nog wel wat kritiek.

"De nieuwe banden zijn erg lastig. In Monaco duurde het echt een aantal rondjes om ze op de juiste temperatuur te krijgen. Zelfs bij de ultrasofts in 25 graden met een asfalttemperatuur van 53 graden. Dat begrijp ik dan niet. Op dat gebied ligt echt nog ruimte voor verbetering en ik weet zeker dat dit ook gaat gebeuren in 2018."

Ondanks dat hij in de nauwe straten van Monaco niet helemaal vol gas kon gaan, merkte hij wel degelijk verschil met vorig jaar. Button vindt dan ook dat de technische reglementen een aanwinst zijn voor de Formule 1.

"Vorig jaar was ik hier een stuk langzamer, nu ging het echt ongelofelijk snel. Dat maakt het ook een stuk leuker. In eerste instantie was ik best wel teleurgesteld toen ik hoorde dat de auto's zwaarder werden. Het gewicht van de auto's is normaal van het grootste belang, zeker in Monaco, maar de auto was erg goed wendbaar. Wat dat betreft is het echt een genot om met deze bolides te rijden. De Formule 1 is absoluut de juiste weg ingeslagen met de nieuwe reglementen. Ik denk dat iedereen binnen het team het geweldig vindt om te zien hoeveel sneller het nu gaat. Sneller en meer downforce, zo hoort de Formule 1 in mijn ogen te zijn!"
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen