Jenson Button geniet van zijn comeback in Monaco

26 mei 2017 09:20 Redactie

Button ervaart comeback als grote ontdekkingreis


Ook onder normale omstandigheden worden de verrichtingen van McLaren met argusogen gevolgd. Echter in Monaco zal iedereen met meer dan normale belangstelling vooral kijken naar de prestaties van Jenson Button.

Button maakt éénmalig zijn comeback in de Formule 1 dit weekend in Monaco als vervanger van Alonso. Alonso laat bewust de GP van Monaco schieten om aanstaande zondag de Indy 500 te rijden. Tijdens de vrije trainingen op de donderdag maakte Button voor het eerst kennis met de MCL32.

De wereldkampioen van 2009 deed het in het begin van de eerste vrije training nog relatief rustig aan. Toch werd al vrij snel duidelijk dat hij het tempo van zijn teamgenoot Vandoorne prima kon volgen. In de eerste training werd hij veertiende op slechts een tiende van Vandoorne, in de tweede vrije training klom hij naar P12 en was het verschil slechts een paar honderdsten.

Na afloop gaf Button dan ook aan de aanwezige pers aan dat het vooral voor hem een grote ontdekkingsreis was.

"Ik kon vol gas door de eerste chicane bij het zwembad. Vol gas! Dat heb ik nog nooit meegemaakt. En bocht drie is ook schitterend met deze auto's. Je hebt zo veel grip. Ik kon remmen op plekken waar ik nog nooit geremd heb. Zó laat. Daar moet ik nog steeds een beetje aan wennen. Ik voel me soms een beginner, die te vroeg remt."

Ook liet de comeback kid weten dat de nieuwe Formule 1 bolides wel een stuk zwaarder te besturen zijn.

"Ik wist dat het fysiek zwaarder is geworden. Ik train nog heel veel en had geen problemen. In het begin moest ik even wennen aan het zwaardere sturen en ik zal mijn nek ook nog wel gaan voelen." 

Amper een half jaar na zijn laatste race maakt hij zich op voor zijn 306e race in de Formule 1. Toch heeft hij het wereldje niet gemist.

"Of ik dit gemist heb? Nee, ik heb de Formule 1 niet gemist. Maar als je eenmaal weer in de auto zit, geniet je er ontzettend van!"
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen