Jenson Button: 'Geweldig om weer terug te zijn!'

24 mei 2017 19:37 Redactie

Jenson Button heeft veel zin in 'comeback'


Omdat zijn voormalig teamgenoot Fernando Alonso dit weekend druk bezig is met het rijden van de Indy500, mag Jenson Button weer eens achter het stuur van een Formule 1-bolide kruipen. De wereldkampioen van 2009 maakt daarmee een éénmalige comeback in de Formule 1, uitgerekend in Monaco.

Tijdens de persconferentie straalde Button dan ook van oor tot oor, vooral omdat hij weer zoveel oude bekenden tegen het lijf liep. "Het is echt geweldig om weer terug te zijn. Het doet me goed om zoveel bekende gezichten weer in het echt te zien. De afgelopen zes maanden zag ik ze alleen maar op TV namelijk", grapt Button.

De terugkeer van Button lijkt vrij onschuldig en 'relaxed', maar niets is minder waar. In een tot nu toe dramatisch verlopen seizoen kan de Grand Prix van Monaco wel eens één van de weinige wedstrijden zijn waarin McLaren punten kan scoren. Van die druk voelt Button echter niets. "Ik voel totaal geen druk en ben heel relaxed", aldus Button. "Het is juist mooi dat ik tijdens mijn comeback mag racen in Monaco, één van de meest speciale wedstrijden van het seizoen. Ik heb 17 jaar in Monaco gewoond en koester goede herinneringen, dus ik heb er vooral veel zin in."

Button hoefde naar eigen zeggen dan ook niet lang te twijfelen toen McLaren hem vroeg in te stappen. "Ik vroeg aan mijn honden of ik mee moest doen en die konden me wel een weekje missen en mijn vriendin zei: 'je moet vooral doen wat je niet laten kan' dus toen besloot ik mee te doen", knipoogt Button. Button vervolgt met een serieuze toon:  "Ik had nee kunnen zeggen, maar ik was gewoon te enthousiast om het af te wijzen. Natuurlijk is het kort dag en had de voorbereiding beter gekund, maar we gaan er gewoon voor!", aldus een positieve Jenson Button.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen