Jenson Button over gridstraf: 'Dit is even slikken'

27 mei 2017 20:01 Redactie

Jenson Button kwalificeert als negende, start als laatste


Voor Jenson Button is het een weekend met gemengde gevoelens. De Brit pakte het tempo direct goed op en zat er vanaf het begin goed bij. Uiteindelijk kwam hij zelfs tot Q3, maar hij kan zijn goede kwalificatie waarschijnlijk niet omzetten in een goed resultaat.

Jenson Button heeft wat dat betreft geluk dat hij zijn eenmalige comeback in Monaco mag maken. Het team van McLaren komt een stuk sterker uit de verf op het stratencircuit, waar het motorvermogen niet zo belangrijk is. Zowel Stoffel Vandoorne als Jenson Button kwamen tot de derde kwalificatieronde, wat nog niet eerder gebeurd was dit seizoen. Puntje van kritiek: door motorproblemen moet Button zijn negende startplaats inleveren voor een plaats achteraan het veld.

Toch geniet Jenson Button tot nu toe van het weekend. "Ik heb het heel erg naar m'n zin, het is tot nu toe een geweldig weekend!", zei hij na afloop van de kwalificatie tegenover Sky Sports.

Button is nog niet geheel tevreden met zijn snelheid, maar is wel blij dat hij tot de negende tijd kwam in de kwalificatie. "Tussen Q2 en Q3 was ik even uit de auto, waardoor ik direct het gevoel even kwijt was. Ik ben binnen mijn limiet gebleven en dat vind ik jammer. Maar je moet wel in Monaco, anders lig je er zo af. Met een negende plaats kan ik tevreden zijn", aldus Button.

Die negende plaats kan Button dus waarschijnlijk niet omzetten in een puntenfinish. De Brit moet helemaal van achteren komen en moet hopen op veel problemen voor hem. "De gridstraf is wel heel erg zuur. Ik kreeg het gisteren te horen en ik moest wel even slikken. Maar ik kan er weinig aan doen, we gaan gewoon ons best doen morgen", blikt Button vooruit op zijn eerste en waarschijnlijk enige wedstrijd van het seizoen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen