Jenson Button: "Ja tegen Monaco, nee tegen comeback!"

08 mei 2017 10:44 Redactie

Jenson Button sluit terugkeer in de Formule 1 uit


Binnen een half jaar nadat Button zijn sabbatical aankondigde, keert de Brit terug in de Formule 1. Als vervanger van Fernando Alonso zal hij zijn opwachting maken in de GP van Monaco.

Button maakte vorig seizoen bekend dat hij het tijd vond worden om zijn leven anders in te regelen. Zo wilde hij meer tijd voor familie en vrienden maar ook om andere activiteiten uit te bouwen. Weliswaar hield zijn vernieuwde contract met McLaren in dat hij als testrijder betrokken blijf en dat hij voor 2018 een optie heeft. De algemene verwachting is echter dat Button ook volgend seizoen niet terugkeert in de Formule 1.

Nu met zijn plotselinge terugkeer in het Formule 1 circus steken verhalen over een mogelijke comeback natuurlijk weer op. De inmiddels 37-jarige ex-coureur benadrukt aan Sky Sports F1 echter dat het slechts bij één race blijft.

"Ik wil geen complete seizoen in de Formule 1 rijden omdat mijn tijd geweest is. Het grootste deel van mijn carrière heb ik ervan genoten maar het was nu tijd voor een pauze. Natuurlijk is het voor elke coureur een droom om uitgerekend voor de GP van Monaco terug te keren."

Button geniet wat dat betreft echt van zijn vrije tijd en houdt zich vooral bezig met trainingen voor de triatlon. In eerste instantie zat de wereldkampioen van 2009 er dan ook niet om te springen om weer te gaan racen. Dat het uitgerekend gaat om de meest prestigieuze Grand Prix op de Formule 1 kalender zorgde ervoor dat hij overstag ging.

"Het is de race met de meeste glamour en glitter op de Formule 1 kalender. De opwinding om daar te kunnen racen, kwam dan ook snel terug. Het is vooral spannend omdat het een uitzondering blijft."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen