Jenson Button klaar voor bijzondere comeback

22 mei 2017 16:24 Redactie

Button heeft veel vertrouwen in goede GP van Monaco


Het voelt een tikkeltje onwerkelijk voor hem. Eind 2016 nam Button afscheid van de Formule 1, maar zes maanden later keert hij eenmalig terug. De GP van Monaco wordt een bijzondere ervaring voor de Brit.

Jenson Button was de logische vervanger voor Fernando Alonso. Toen de Spanjaard zijn plannen voor de Indy 500 onthulde rinkelde de telefoon bij de Brit. Met al zijn ervaring was hij de ideale vervanger tijdens de GP van Monaco.

"Het voelt toch wel een tikkeltje onwerkelijk om in Monaco weer terug te keren. Toen McLaren me belde hoefde ik geen seconde na te denken. Dit is een unieke en geweldige kans."

"Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan een van de meest bijzondere en onvoorspelbare race van het seizoen."

Voor McLaren is Monaco misschien wel de grootste kans op een dikke puntenfinish. Motorvermogen is veel minder belangrijk en het chassis van de MCL32 is volgens het team goed voor de top drie bij de constructeurs.

Button won de GP van Monaco in 2009 en stond in 2011 op het podium. Over het algemeen presteert de Brit goed en constant in het Prinsendom. De 2017 auto's zijn compleet nieuw voor hem en Jenson liet de test in Abu Dhabi aan zich voorbij gaan.

"Monaco is een uniek circuit en het is hard werken om de auto perfect te krijgen. Dit is altijd een van mijn favoriete races geweest. Hoewel ik nog geen meter gereden heb met de MCL32 voel ik me prima voorbereid. Ik ken de baan goed en heb geoefend in de simulator."

"Fysiek ben ik meer dan in orde doordat ik veel tijd had om te training voor mijn triatlon. Ik kijk ernaar uit om weer samen te werken met het team en ga mijn best doen om de auto van Fernando goed te behandelen." 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen