'Jenson Button logische vervanger voor Alonso in Monaco'

13 apr. 2017 15:29 Redactie

McLaren wil een ervaren coureur die Alonso in Monaco vervangt


Na de bekendmaking dat Fernando Alonso dit jaar de GP van Monaco laat schieten om de Indy 500 te rijden, gunst het van geruchten over zijn tijdelijke opvolger. Volgens velen is de keuze echter helemaal niet zo lastig.

Vorig seizoen maakte Jenson Button bekend dat hij in 2017 een sabbatical nam maar dat hij als reserverijder verbonden blijft aan McLaren. In deze rol zou hij niet alleen testwerk kunnen doen maar ook in geval van calamiteiten kunnen invallen. Nu er bij McLaren plotseling voor de GP van Monaco een stoeltje vrij is, lijkt de keuze voor Button dan ook voor de hand te liggen. Tenslotte heeft de Brit een optie om eventueel in 2018 terug te keren bij zijn oude team.

Naast Stoffel Vandoorne zal McLaren er ongetwijfeld voor kiezen om een ervaren coureur in de auto te plaatsen. Daarmee worden de kansen van onze landgenoot, Nyck de Vries, een stuk kleiner. De Vries maakt weliswaar al jaren onderdeel uit van het juniorenprogramma van McLaren maar bezit bepaald niet over de benodigde ervaring. Juist op een stratencircuit als Monaco wordt elk foutje onmiddellijk afgestraft. Button daarentegen is de man met de ervaring. Hij stond inmiddels drie keer op het podium in het vorstendom en won de race in 2009.

Hoewel de teambaas van McLaren, Zak Brown, alle opties nog openhoudt, steunen rijders als Hamilton de tijdelijke terugkeer van Button.

"Ik hoop dat Jenson terug keert. Het zal goed zijn voor de sport als Jenson terugkomt. Hij is nog steeds één van de beste rijders in de wereld. Hij is gewoon de beste keuze gezien zijn ervaring en staat van dienst."

Andere namen die in de paddock circuleren zijn Felipe Nasr, Esteban Gutierrez, Sebastien Buemi en Paul di Resta Ook de naam van Pierre Gasly wordt genoemd. Hij is de reserverijder van Red Bull maar of Red Bull hieraan mee wil werken, is nog maar de vraag. Ook Gasly beschikt echter net als De Vries niet over ervaring in de Formule 1.
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen