Jenson Button: 'Ik ben het nog niet verleerd'

06 mei 2017 11:10 Redactie

Jenson Button kijkt met vertrouwen uit naar comeback


Over iets meer dan drie weken maakt Jenson Button zijn eenmalige rentree in de Formule 1. De Engelsman zal Fernando Alonso vervangen tijdens de Grand Prix van Monaco, omdat Alonso deelneemt aan de Indy500. Ondanks dat hij nog nooit in de nieuwe bolide heeft gereden, is het zelfvertrouwen hoog bij Button.

Button hoefde dan ook niet lang na te denken toen hem werd gevraagd om Fernando Alonso te vervangen in Monaco. "Toen de mogelijkheid zich voordeed wist ik direct dat ik het zou gaan doen", aldus Button. "Ik wil niet meer een volledig seizoen rijden in de Formule 1 , ik heb mijn tijd wel gehad in de Formule 1. Ik heb heel erg genoten van mijn tijd in de Formule 1, maar het was tijd om gas terug te nemen", blikt Button terug op zijn besluit om terug te treden als permanente rijder van McLaren.

Maar als 'ambassadeur' van McLaren is Button wel actief gebleven voor het team, zij het op de achtergrond. De kans om te racen in Monaco liet Button dan ook niet liggen. "Maar het is geweldig om eenmalig terug te keren in Monaco. Het is de droom van elke coureur om te racen in Monaco, het is de meest prestigieuze race van de kalender."

Het zal heel even wennen worden voor Button in de McLaren, maar hij ligt er niet wakker van dat de auto's drastisch zijn veranderd afgelopen winter. "Ik ga een paar ronden rijden en daarna lukt het wel weer. Ik kan nog steeds de wagen de bocht om sturen, op- en neer schakelen en het gas- en rempedaal indrukken. Dat verleer je niet", aldus een zelfverzekerde Button.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen