Jenson Button sluit terugkeer in Formule 1 in 2018 uit

24 mei 2017 10:39 Redactie

Jenson Button keert eenmalig terug in de Formule 1


De terugkeer van Jenson Button in Monaco is een eenmalig optreden. De Brit ziet geen toekomst meer voor hem in de F1.

In Monaco zien we de Brit achter het stuur van de McLaren-Honda als vervanger van Fernando Alonso. Het zijn de eerste meters van Jenson in de MCL32 van McLaren en waarschijnlijk ook zijn laatste in een Formule 1 auto. 

"Natuurlijk, toen de mogelijkheid kwam in Monaco te racen heb ik deze aangegrepen. Ik ga echter geen volledig seizoen meer racen, mijn tijd in de F1 zit erop," laat hij Sky Sports weten.

Button kijkt tevreden terug op zijn carrière en start zondag voor de 306ste keer. 

"Ik heb van het grootste deel van mijn carrière genoten, maar het was tijd voor een break. Terugkeren in Monaco is als een droom voor me."

"Het is een eenmalig optreden en ik ga ervan genieten. Abu Dhabi 2016 was het einde van mijn F1-carrière. Het was een emotioneel en speciaal weekend. Monaco is anders, het is een eenmalig optreden."

Dit seizoen zien we Jenson niet vaak in een raceauto, maar veel vaker tijdens een triatlon. Zijn sabbatical had er heel anders uit kunnen zien, want veel teams en raceklassen zijn geïnteresseerd in hem.

"Ik had zo veel opties, het was bijna lachwekkend. In het begin van het jaar vroegen twee teams me om weer te gaan racen, ik heb geen interesse daarin."

Foto: McLaren F1

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen