Jolyon Palmer is schuldbewust: 'Ik moet meer focussen op mezelf'

18 jun. 2017 16:36 Redactie

Druk op Jolyon Palmer wordt groter


De druk op de schouder van Jolyon Palmer wordt met de dag groter. De Brit presteert niet voldoende en moet zich flink verbeteren, wil hij zijn stoeltje behouden.

Dit seizoen staat de teller nog op steeds nul voor Palmer en in de buurt van punten is hij nog niet gekomen. Dat terwijl zijn teamgenoot Nico Hulkenberg constant in de buurt van de punten rijdt en de potentie van de wagen laat zien.

Tot nu toe loopt Palmer dus achter de feiten aan en dat is ook Renault opgevallen. Onlangs was het team al kritisch op haar rijder en stelde het dat Palmer zich snel moest gaan verbeteren. Ook Palmer zelf is het opgevallen dat zijn teamgenoot het beter doet dit seizoen. "Nico doet het extreem goed. Hij is altijd snel, voornamelijk in de kwalificatie. Maar ik moet tevreden zijn met de prestatie die ik nu lever. Dat is het maximale dat ik op dit moment uit de wagen kan halen", stelt Palmer.

Volgens Palmer moet hij zich meer op zichzelf concentreren en het niet te hard proberen. "Ik heb me te vaak schuldig gemaakt aan het kijken naar de overkant van de garage. Ook vroeg ik vaak teveel van de wagen, waardoor het niet lekker liep. Ik moet niet teveel naar de andere kant van de garage kijken", is Palmer schuldbewust.

Op het 'dreigement' van Renault reageert Palmer kalm. "Ik probeer gewoon het beste uit de wagen te halen, meer kan ik niet doen momenteel. Het is een heel proces. Als ik beter ga rijden, kan ik met een betere set-up gaan rijden en meer vragen van de banden. Dan ga ik ook een stuk sneller rijden", legt hij uit.

Momenteel zijn de banden het grootste pijnpunt voor Palmer. "Als de banden werken, dan heb je ongelooflijk veel grip. Maar als ze niet werken, doen ze echt niks meer. Ze zijn veel gevoeliger dan vorig jaar, dus is het heel lastig om er goed mee te rijden", besluit Palmer.

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen