Jolyon Palmer op jacht naar eerherstel in China

04 apr. 2017 09:30 Redactie

Palmer wil zwart weekend rechtzetten in China


Het Formule 1 seizoen 2017 begon dramatisch voor Jolyon Palmer. Zijn weekend in Australië ging van kwaad tot erger, met een crash die gevolgd werd door een zeer zwakke kwalificatie en een race vol problemen.

Palmer heeft zijn hoofd leeggemaakt en begint met een schone lei in China. Teamgenoot Hulkenberg toonde in Australië dat Renault goed mee kan draaien in de subtop, iets waar Palmer zichzelf aan vast kan klampen

"Ik begin met een schone lei nadat Australië een zeer teleurstellend weekend was. Gelukkig wist het team de oorzaak van de problemen te achterhalen. Om die reden beschouw ik Shanghai als mijn eerste echte race van het seizoen. Nico liet al zien dat onze auto een goed potentieel heeft. Punten zijn ons doel dan ook in China."

"Ik heb nog wat meer tijd nodig in de auto tijdens het weekend. Dat is alles. In Melbourne was dat frustrerend, omdat we veel tijd misten door alle problemen. Kilometers maken tijdens de trainingen is essentieel."

Het Shanghai International Circuit is een moeilijke en uitdagend circuit. "De ronde begint met een lange eerste bocht, gevolgd door enkele snelle bochten in het middelste deel van het circuit, uiteindelijk gevolgd door een zeer lang rechte stuk."

"We hebben hier in het verleden een aantal prachtige races gezien. Met de bandenslijtage die hier altijd hoog is wordt het interessant hoe de banden zich houden tijdens het weekend."

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen