Jolyon Palmer wil stijgende lijn van Monaco voortzetten

04 jun. 2017 19:10 Redactie

Voor Jolyon Palmer breekt een kritische fase aan


Ook in zijn derde jaar in de Formule 1 heeft Jolyon Palmer het lastig. Zijn nieuwe teamgenoot is namelijk elke raceweekend een stuk sneller. Alleen in Monaco waren de rollen omgedraaid en eindigde Palmer als elfde.

Inmiddels wordt er volop gespeculeerd over de toekomst van Palmer bij Renault. Renault zou zelfs al een opvolger op het oog hebben en wel Sergio Perez van Force India. In Monaco namen de geruchten dan ook toe dat Palmer daar al zijn laatste race voor Renault zou racen. Zo ver is het echter nog niet. Ook in Canada staat hij gewoon weer aan de start.

Op de teamsite van Renault verklaart Palmer dan ook uit dat hij enorm uitkijkt naar het raceweekend in Montreal.

"Vorig jaar reed ik er voor het eerst. Het is een soort van stratencircuit maar natuurlijk niet te vergelijken met Monaco. In Canada zijn er meer mogelijkheden om in te halen. Het weer is altijd wel een dingetje daar, want in het verleden vonden er vaak regenraces plaats. Vorig jaar vermaakte ik mij prima, ondanks dat ik niet de finish haalde. Dat was overigens niet mijn schuld."

"Dit jaar verwacht ik dat we meer competitief zijn. We doen er alles aan om het maximale uit de auto te halen. Natuurlijk zullen we de limiet weer opzoeken. Het is een erg leuke baan met veel bochten. We moeten ons vooral erg goed voorbereiden op de exits bij de bochten en goed voorbereid zijn op de lange rechte stukken."

Ook de beruchte 'Wall of Champions' komt nog even ter sprake.

"De 'Wall of Champions', daar kun je én veel tijd winnen maar ook veel tijd verliezen. Of zelfs de muur raken natuurlijk. Wat dat betreft is Monaco wel een goede generale voor deze race. Daar was onze snelheid erg goed, hopelijk kunnen we daar in Montreal op voortborduren. Ook nu wordt het weer een uitdaging met de nieuwe bredere auto's. Ook in Canada zit je zo tegen de muur en is het echt oppassen geblazen!"
Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen