Jordan: 'McLaren rijdt volgend jaar met Mercedes motoren'

29 apr. 2017 19:08 Redactie

Eddie Jordan voorspelt breuk tussen McLaren, Honda en Alonso


Het huwelijk tussen McLaren en Honda brengt alles behalve de gedroomde successen. Tot op heden is 2017 een ramp, waardoor het team op rampkoers ligt met haar motorleverancier.

Voormalig Jordan teambaas en TV-commentator Eddie Jordan is ervan overtuigd dat McLaren in 2018 rijdt met Mercedes motoren. De slechte prestaties van Honda zorgen ervoor dat er een einde lijkt te komen aan het huwelijk van McLaren en Honda.

"McLaren heeft momenteel een uitvalpercentage van liefst 30%. Voor een groot deel is dat te wijten aan Honda." laat de Brit weten tegenover F1 'n Stuff

"Het team heeft een metamorfose ondergaan, waaronder de vervanging van teambaas Ron Dennis door Zak Brown. Op het circuit moet McLaren ook presteren. Ze hebben geconcludeerd dat de enige mogelijkheid om vooraan mee te doen is door afscheid te nemen van Honda aan het einde van het seizoen."

"McLaren start het nieuwe seizoen met een Mercedes motor. Sauber zal volgend jaar racen met de Honda motoren, waardoor de leverancier actief blijft in de Formule 1."

Fernando Alonso neemt dit seizoen deel aan de Indy 500, maar volgens Eddie Jordan is dat alleen bedoelt als een goedmakertje. Het Britse team wil haar stercoureur tevreden houden en verleiden tot een langer verblijf.

"Ondertussen probeert McLaren om Fernando Alonso tevreden te houden door hem deel te laten nemen aan de Indy 500. Alle goede bedoelingen ten spijt. Dit zal het laatste seizoen zijn van Alonso bij het team. Kijk niet raar op als je hem volgend jaar bij Renault ziet rijden."

Foto: McLaren F1 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen