Jos Verstappen: '2018 moet het jaar van Max worden'

08 mrt. 2017 15:20 Redactie

Jos Verstappen: 'Max leeft volledig voor de Formule 1'


Vader Jos Verstappen was te gast bij L1 en blikte vooruit op het nieuwe F1-seizoen en de kansen voor zoon Max. De lat ligt hoog bij Red Bull dit jaar, maar Jos denkt dat de wereldtitel nog net te hoog gegrepen is.

Als coureur kennen we Jos natuurlijk allemaal van de Formule 1. In de periode 1994 tot en met 2013 kwam hij uit in meer dan 100 races. Jos stond te boek als groot talent, maar door verschillende redenen behaalde hij nooit de successen van zoon Max. 

Na zijn carrière begon Jos met het klaarstomen van Max voor de racerij en nog altijd zien we Jos bij de Grand Prix. Iets waar hij kan genieten van zoon Max.

"Ik ben heel trost op wat Max doet. Ik vind het ook mooi om te zien wat hij in de auto doet en als ze hem terug in de box duwen krijg ik een glimlach. Ik ben echt een troste vader, maar om het zelf nog te doen... nee. Ik heb mijn ding gedaan. Het is natuurlijk nooit zo goed gegaan als bij Max, maar ik heb er vrede mee."

De media-aandacht voor Max Verstappen is altijd overweldigend. Zeker sinds zijn overwinning in Spanje kan de Nederlander niet meer over straat in eigen land. Jos heeft daar soms wat moeite mee, omdat echt alles gedeeld wordt over het leven van zijn zoon. Van de racerij tot en met de roddelverhalen over met welke dame zijn zoon uit zou gaan. Max zelf heeft er beduidend minder moeite mee. Is Jos niet bang dat Max bezwijkt onder de druk?

"Op de manier hoe Max in het leven staat denk ik dat het niet zo makkelijk gebeurt. Natuurlijk ben ik een bezorgde vader, maar we houden de grote lijnen in de gaten. Max moet zijn eigen ding doen en wij proberen hem met beide benen op de grond te houden. Hij moet zich kunnen concentreren op de Formule 1."

"Max is er heel makkelijk in, hem interesseert het niets. Hij is er minder mee bezig dan Raymond en ik. Wij bespreken alles samen en houden de lijnen in de gaten. We zijn een team met drieën."

Het leven van Verstappen staat volledig in het teken van de sport. Max is een geboren winnaar en zijn wil om te winnen is gigantisch groot. Door het drukke schema houdt hij weinig tijd voor andere dingen over.

"Max is wel 6 1/2 dag bezig met de sport. De dagen zijn lastig in te vullen voor hem. Eerst heeft hij de hele dag getraind, vervolgens vloog hij naar Engeland en de dag erna zat hij in de simulator. Formule 1 is zijn leven en hij doet er alles voor."

"Hij heeft keihard getraind en dat zie je aan zijn lichaam. Je ziet ook echt dat hij meer een kerel wordt. Dat zie je aan zijn bouw en zijn uitstraling."

Aan een voorspelling voor het nieuwe seizoen waagt Jos zich nog niet. De voortekenen zijn positief, maar de eerste echte graadmeter is het GP weekend in Australië.

"Iedereen is optimistisch, maar probeert niet te enthousiast te worden. Ferrari is snel, Mercedes is ook erg snel maar wij zitten er ook goed bij. Maar waar we staan dat weet niemand. Dat zien we ook in deze week terug. Iedereen probeert om nog wat dingen achter te houden. In Melbourne zien we pas de ware krachtsverhoudingen."

Veel Nederlandse fans dromen van een wereldtitel, maar vader Jos verwacht deze nog niet in 2017. Het is nog een jaar te vroeg volgens hem, omdat alles moet kloppen.

"Ik denk dat de wereldtitel een jaartje te vroeg is. Als Max een paar races wint dan ben ik al meer dan tevreden. Ik verwacht dat 2018 Max zijn jaar wordt als alles loopt zoals het moet lopen. Het team is super goed, maar we zijn ook afhankelijk van de motoren. Alles moet kloppen."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen