Jos Verstappen denkt na over comeback in autosport

26 apr. 2017 11:36 Redactie

Verstappen liet LMP2 avontuur Jumbo aan zich voorbij gaan


Jos Verstappen denkt na over een actieve terugkeer in de autosport. De voormalig Formule 1 coureur hing zijn helm jaren geleden aan de wilgen om zich te focussen op de carrière van zoon Max.

In een interview met Motorsport.com laat Verstappen weten dat hij in gesprek was met Frits van Eerd over deelname aan Le Mans in 2017. Van Eerd komt samen met Jan Lammers en Rubens Barrichello uit in de knalgele bolide in de LMP2 klasse tijdens de 24 uur van Le Mans.

"LMP is een interessante klasse en we zijn daarvoor ook bezig geweest met het Jumbo-project. Ik ben op een gegeven ogenblik afgehaakt omdat ik het met een bepaald team wil doen, maar niet op deze manier. Dus toen heb ik gezegd: doe het op jullie manier, ik vind het prima."

De Nederlander won de 24 uur van Le Mans in 2008. In de LMP2 klasse reed hij samen met Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn. "Het is mogelijk dat in nog een keer in een LMP-auto stap, maar dan moet het goed en professioneel aanvoelen. Met Frits wil ik best rijden en ik kan hem nog wel wat leren. Maar wat ik van het team tijdens de afgelopen race zag ben ik niet onder de indruk."

Jos Verstappen was gedurende zijn autosportcarrière razend populair. De fanclub van de Nederlander had meer dan tienduizend leden en ook al waren de prestaties soms wat minder door ondergeschikt materiaal, de fans bleven 'Jos the Boss' altijd trouw.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen