Jos Verstappen: "Max laat zich door niets of niemand opjagen"

27 mrt. 2017 16:00 Redactie

Jos Verstappen heeft nog steeds het volste vertrouwen in Red Bull


Het team van Red Bull Racing beleefde een lastige raceweekend tijdens de eerste race van het nieuwe Formule 1 seizoen. Daniel Ricciardo crashte uitgerekend tijdens zijn thuisrace terwijl er voor Max Verstappen niet meer in zat dan een vijfde plaats.

Niet bepaald de plek waar Red Bull voor wil vechten, laat staan Max Verstappen zelf. De Nederlander die vorig jaar met Toro Rosso tiende werd en toen nog zo hard mopperde dat dat ene puntje hem niks uitmaakte. Diezelfde Verstappen was nu opgelucht dat hij met zijn vijfde plaats het maximale eruit had gehaald.

Veel Nederlandse fans dichten hem al kansen toe dat hij dit jaar mee zou strijden voor de wereldtitel. Verstappen zelf temperde steeds deze verwachtingen door te stellen dat hij dan wel over de juiste auto moet beschikken. Vooralsnog is de RB13 niet de auto om kampioen mee te worden. Dat beseft ook Jos Verstappen die dit weekend in Australië aanwezig was om zijn zoon bij te staan.

"Voor alle duidelijkheid: Red Bull is een fantastisch team waarin er heel hard gewerkt wordt en de sfeer is ook ontzettend goed, maar om wereldkampioen te worden is er net dat tikkeltje beter materiaal nodig. Wie weet lukt dat op termijn wel weer met Red Bull."

In de pers wordt nu al geroepen dat Verstappen en ook Ricciardo dit jaar vooral in niemandsland zullen rijden omdat het gat met Mercedes en Ferrari te groot is. Op hun beurt heeft Red Bull weer een enorme gat geslagen met teams als Williams en Force India. Volgens vader Jos wordt Max hier niet anders van en blijft hij gewoon keihard knokken voor elke punt.

"Max is gewoon wie hij is en probeert gewoon altijd zo snel mogelijk te gaan. Ik hoop dat er dit jaar weer verschillende podiumplaatsen en misschien ook wel de occasionele overwinning in zit, maar ik weet wel zeker dat Max zich door niks of niemand zal laten opjagen.”
Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen