Jos Verstappen: 'Max presteert super op dit moment'

30 mei 2017 07:40 Redactie

Jos Verstappen: 'Max wordt hier hard van'


De GP van Monaco liep voor Max Verstappen uit op een teleurstelling. Vader Jos was te horen in de het programma Ziggo Peptalk en blikte terug op de mislukte strategie van Red Bull.

Max Verstappen was woedend op zijn team toen bleek dat hij niet alleen Bottas niet voorbij kwam, maar ook ineens teamgenoot Daniel Ricciardo voor hem hard rijden. In plaats van de gedroomde derde positie, was de vijfde positie het maximaal haalbare.

"Ik had het zelf ook een beetje toen ik de race zat te kijken. We hebben er samen over gepraat en ik snap het. Waar hij boos over is, is dat ze hem binnenhaalden en hij achter Sainz op de baan kwam. Zo kon hij niet zijn vrije rondes rijden en kwam Daniel er voor."

"Het team weet exact wanneer ze hem binnen moeten halen zodat hij voor of achter iemand komt. Dat kon Max niet begrijpen," legt Jos uit.

Na afloop sprak Jos met zijn zoon, die daarna met de teamleiding van Red Bull sprak.

"Max moet het zelf oplossen. Ik ben dan ook de kamer uit gegaan en hij heeft met Helmut Marko en Christian Horner gesproken. Dat is ook zijn taak, want hij is de coureur en moet het zelf regelen."

"Hij kan zich er wel overeen zetten, maar Max wil het wel tot de bodem uitzoeken met zijn engineer. Hij gaat de race nog een keer kijken en dan wordt er nog eens over gepraat, maar dan is het ook klaar en is het doorgaan naar de volgende race."

Volgens Jos Verstappen is het wederom een goede leerschool voor de pas 19-jarige Max. 

"Het is natuurlijk klote wat er gebeurde, maar daar wordt hij hard van. Er gebeurde een paar dingen bij elkaar. De banden die niet sleten, waardoor Ricciardo langer door kon rijden. Het dubbeltje viel zijn kant niet op. Het was pech."

Ondanks dat Ricciardo nu twee podiumplaatsen op rij behaalde heeft Max steeds vaker de overhand. Het geluk is niet aan de zijde van de Nederlander die in kansrijke positie uitviel in Bahrein en Spanje.

"In Bahrein kon hij er bijvoorbeeld niets aan doen met zijn remmen. Max is erg goed op dreef de laatste wedstrijden, ook tijdens de kwalificaties. In Monaco was Max een halve seconde sneller dan Daniel. Max zit goed in zijn vel, maar het komt er even niet uit. Zijn tijd komt wel."

Foto: Dan Istitene/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen