Jos Verstappen mist zijn zoon en grootste vriend

18 mrt. 2017 10:30 Redactie

Jos Verstappen moet wennen aan zijn veranderende relatie met Max


Jos en Max Verstappen, het was jarenlang een veel geziene duo op verschillende racecircuits. Inmiddels staat Max Verstappen op eigen benen en bekijkt vader Jos het steeds vaker van de zijlijn.

Jos Verstappen, jarenlang Nederlands meest succesvolle autocoureur, heeft zijn missie volbracht. Zijn zoon, Max, behoort inmiddels na amper twee seizoenen in de Formule 1 tot de top van de autosport. De offers die Jos heeft gebracht door vooral zijn eigen carrière op een zijspoor te zetten, betalen zich inmiddels dubbel en dwars uit. Het was een lang traject maar vanaf het moment dat Helmut Marko zijn zinnen op de jonge Verstappen had gezet, is het hard gegaan.

In zijn debuutjaar werd Max Verstappen nog bij elke race bij gestaan door zijn vader. Weliswaar bleef Jos keurig op de achtergrond maar zijn aanwezigheid zorgde voor rust rondom Max. Sinds vorig jaar zijn de verhoudingen echter veranderd. Na amper vier races werd de toen pas 18-jarige Nederlander plotseling gepromoveerd naar de hoofdmacht. De taak van Jos was daarmee vrijwel praktisch volbracht. Jos the Boss was nog regelmatig aanwezig in de paddock maar steeds vaker op de achtergrond en ook kwam het steeds vaker voor dat hij een race oversloeg.

Het is even wennen voor de inmiddels 45-jarige oud coureur die in een exclusief interview met de Telegraaf openhartig spreekt over het gemis van zijn zoon die hij tevens als zijn grootste vriend beschouwt.


"Ik mis hem. Zo simpel is het. Het is hartstikke mooi wat er met hem gebeurt, maar het brengt ook moeilijke dingen met zich mee. Max was dag en nacht bij me. We deden alles samen. En vervolgens is hij ineens vertrokken. Het is een natuurlijk proces, dat weet ik ook wel. Ik had alleen niet gedacht, toen we samen de autosport ingingen, dat het zo snel zou gaan."

Vooral sinds Max Verstappen letterlijk op eigen benen is gaan staan en in Monaco is gaan wonen, is een hard gelag voor zijn vader.

"Dat hij na twee jaar al in Monaco is gaan wonen, vind ik best moeilijk. We hebben er samen keihard voor gewerkt om dit te bereiken, maar Max is natuurlijk ook gewoon mijn zoon en mijn vriend die je graag om je heen hebt."

Een verhuizing naar Monaco lijkt dan ook voor de hand te liggen.

"Maar daar ben ik nog niet uit. Het hangt van zoveel factoren af. Ook van Max natuurlijk. Je moet je afvragen of hij altijd zijn vader om zich heen wil hebben."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen