Jos Verstappen verwacht een lastig seizoen voor Vandoorne

27 mrt. 2017 19:00 Redactie

Jos Verstappen hoopt dat Vandoorne blijft rijden in de Formule 1


Stoffel Vandoorne maakte zich in Australië op voor zijn eerste volledige jaar in de Formule 1. De Belg die in Australië zijn 25e verjaardag vierde kon zichzelf echter geen leuk cadeau bezorgen.

Vandoorne kende een moeizame raceweekend op het Albert Park maar wist uiteindelijk zijn auto wel aan de finish te brengen. Op zich een knappe prestatie gezien de vele moeilijkheden die McLaren ondervond tijdens de wintertesten in Barcelona. Vandoorne maakte vorig al zijn debuut in de Formule 1 als vervanger van Alonso. In Bahrein werd hij toen knap tiende en scoorde daarmee zijn eerste WK-punt. In Australië kwam hij nu als dertiende en tevens als laatste over de streep. Het gat met de nummer tien was echter ontzettend groot.

Ook Jos Verstappen deelt de mening dat Vandoorne een lastig seizoen zal hebben bij McLaren. De Belg wordt gezien als een groot talent maar ook voor hem geldt natuurlijk dat hij zich wel moet kunnen bewijzen. De vader van Max Verstappen hoopt dan ook dat Vandoorne niet alleen op dit seizoen wordt afgerekend, zo laat hij aan Sporza weten.

"Een hele aimabele jongen, Stoffel, en ook een groot talent. Maar ik vrees dat hij een rotseizoen tegemoet gaat. Honda begint nu aan z’n derde seizoen in de Formule 1 en ze worden gewoon nog slechter. Daar kan ik echt niet bij. Waar zijn zij recent mee bezig geweest?"


"Misschien zal McLaren in de loop van het seizoen nog vooruitgang boeken, maar op echte topprestaties moeten ze volgens mij niet rekenen."

"Ik hoop echt voor Stoffel dat hij ook na 2017 in de Formule 1 kan blijven. Wat hij daarvoor moet doen? Minstens even goed presteren als z’n teamgenoot Fernando Alonso en het liefst zelfs beter.”
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen