Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kalff velt zijn oordeel: is Verstappen veranderd in zijn beste F1-seizoen ooit?

Max Verstappen is door de jaren heen veranderd, dat wordt regelmatig gezegd binnen de F1-paddock. Allard Kalff vindt het wel meevallen en legt uit wat anno 2022 eigenlijk het enige verschil is met de voorgaande jaren.

Nu het Formule 1-seizoen van 2022 er officieel op zit, is het tijd om terug te blikken op wat er allemaal is gebeurd. Dé uitblinker van het jaar is zonder enige twijfel Max Verstappen. Met vijftien overwinningen en de wereldtitel in zijn zak kan de Nederlander terugkijken op zijn beste jaar tot nu toe in de koningsklasse. Het was een rustiger jaar dan in 2021, toen de titelstrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton nog doorging tot de allerlaatste ronde van de allerlaatste race. Is er wat veranderd bij Verstappen na het heftige seizoen in '21? Of gedurende het zojuist afgelopen seizoen? Allard Kalff vindt van niet, zo legt hij uit in een interview met RacingNews365 . "Max is niet zo veranderd, maar hij wordt volwassener en groeit in zijn rol. Eerst ben je Formule 1-coureur, dan ben je Formule 1-racewinnaar en dán ben je Formule 1-wereldkampioen. Door al die fases ga je heen en natuurlijk verandert dat een beetje je hele gedrag binnen het team. Je hebt meer aanzien binnen het team en je kan waarschijnlijk wat meer voor elkaar krijgen." Voor de rest ziet de voormalig coureur geen grote verschillen ten opzichte van eerdere jaren in de F1. "Het gaat er nog steeds om dat je op tijd remt, zo snel mogelijk op je gas gaat en zo hard mogelijk door de bocht gaat. Nee, daar zie ik niet echt een super verschil in met eerder." "Ik weet wel waar mensen naar kijken. Zij roepen vaak: 'Vroeger had hij zo'n alles of niets instelling', maar dat vond ik dus ook niet. Wat hij toen deed, doet hij nog steeds."

Wat er wél veranderd is rondom Verstappen

Verstappen zelf is volgens de analist van Viaplay onveranderd gebleven, maar dat geldt niet over alles rondom de Nederlander. "Het enige wat misschien veranderd is, maar niet zo zeer Max is... Als je kijkt naar wie er allemaal naast hem gezeten hebben vanaf Daniel Ricciardo naar Pierre Gasly, Alexander Albon en nu Sergio Perez, dan is Perez de enige die in een auto heeft gereden die voorspelbaarder te rijden is." "Die andere twee hadden natuurlijk een auto die wat moeilijker te rijden was. Max kon daar goed mee omgaan, dan was het ook lastig (voor de teamgenoot). Dat lag echter meer aan de auto dan aan Max." Met een 'makkelijkere' auto was het volgens Kalff snel gedaan in 2022. "Met deze auto kon hij wereldkampioen worden en dat werd hij ook." Bekijk het volledige eerste deel van de terugblik met Allard Kalff in onderstaande video.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie