Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kalff zet vraagtekens bij Leclerc: "Sainz is meer de kopman bij Ferrari"

Allard Kalff legt in een interview met RacingNews365 uit waarom niet Charles Leclerc maar juist Carlos Sainz de kopman is bij Ferrari.

Het was niet het Formule 1-seizoen waar Ferrari op hoopte. De Italiaanse renstal zou eindelijk weer mee kunnen strijden voor de wereldtitel, maar na een veelbelovende seizoensstart ging het bergafwaarts. Charles Leclerc sloot het seizoen af met de tweede plaats in de WK-stand, terwijl teamgenoot Carlos Sainz vijfde werd. Na afloop van het seizoen is het tijd om uitgebreid terug te blikken op alle gebeurtenissen dit jaar, wat er goed ging en natuurlijk ook wat er niet goed ging. Dit doet RacingNews365 -videoman Joris Mosterdijk met niemand minder dan Allard Kalff. Het gehele interview is onderaan het artikel terug te zien in de video. De twee bespreken onder meer hoe de coureurs van Ferrari het hebben gedaan in 2022. "Leclerc is gewoon ontegenzeggelijk snel, maar mist nog wel een paar dingen", zo trapt de voormalig coureur af. "Onder druk heeft hij bij mij nog steeds het vinkje niet afgevinkt en ik vind hem niet een echte leider binnen het team. Sainz is meer een kopman. Leclerc is de snellere van de twee, maar ik vind Sainz meer de man die het heft in handen neemt en zegt 'dat wil ik en zo gaan we het doen'." Bij Leclerc was dit volgens Kalff duidelijk te zien door een aantal strategische blunders in verschillende races, welke door de Monegask voorkomen hadden kunnen worden. "In Hongarije, toen ze Leclerc op die harde band lieten rijden bijvoorbeeld, wat ik persoonlijk tijdens de race al niet begreep. Volgens mij hadden twee Alpines en een Haas er al op gereden en de banden allebei alweer ingeleverd. Ze zetten Leclerc er wel op." Ook tijdens Q3 van de kwalificatie in Brazilië ging het mis. "Alle coureurs staan op slicks en eentje niet", zo vervolgt Kalff, doelend op Leclerc. "Dat was een Max Verstappen, Lewis Hamilton of een Sainz niet gebeurd. Dit was gewoon zijn fout."

"Uiteindelijk won Ferrari er geen een"

Red Bull en Max Verstappen wonnen het Formule 1-seizoen uiteindelijk op dominante wijze. Vooral in de tweede seizoenshelft won de Oostenrijkse renstal praktisch elke Grand Prix. "Ferrari was zeker de eerste tien wedstrijden sneller. Ze reden de baan op en gingen hard. Altijd. Het maakte niet uit waar", aldus de Viaplay-analist. "Later in het seizoen werd dat minder en had Red Bull het beter voor elkaar. Uiteindelijk zei Mattia Binotto dat er geen reden was waarom ze de laatste tien races niet zouden kunnen winnen. Uiteindelijk wonnen ze er geen een!" "Ferrari heeft een aantal dingen niet goed gedaan, zou je kunnen zeggen, maar Leclerc ook niet. Hij heeft nog steeds niet alle vakjes afgevinkt. Onder druk, presteren onderdruk, nog niet", is het uiteindelijke oordeel van Kalff. Benieuwd naar het eerste deel van de terugblik op het F1-seizoen met Allard Kalff? Die vind je hieronder!

FEOvBoS4QE4

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie