'Kansen voor een vrouw in de Formule 1 nemen toe'

20 mrt. 2017 08:45 Redactie

Calderon gelooft in mogelijkheden voor vrouwen in de Formule 1


Tatiana Calderon is recent aangetrokken als ontwikkelingsrijder voor het Formule 1 team van Sauber. Ze gelooft dat de kansen voor vrouwen in de F1 aan het veranderen zijn.

De grote vraag is of we Calderon dit seizoen op de baan gaan zien. Officieel heeft ze de functie van 'ontwikkelingsrijder', maar in de praktijk bestaan haar werkzaamheden uit testen in de simulator van het team. Tijdens diverse Grand Prix is ze aanwezig om zo een kijkje in de keuken de te krijgen in de wereld van de Formule 1.

"Ik geloof dat de kansen voor vrouwen in de Formule 1 aan het veranderen zijn. Sauber is daarvan het perfecte voorbeeld met Monisha als teambaas, Ruth Buscombe als hoofd van de strategie afdeling en diverse andere vrouwen waaronder Marleen Seilheimer als hoofd communicatie."

"De tijden veranderen en ik geloof erin dat wij ook competitief kunnen zijn. Ik hoop in de toekomst in het rijtje te komen staan bij deze geweldige vrouwen." 

Een groot voorbeeld voor Calderon vormt Susie Wolff. Enkele jaren was ze actief bij Williams als testcoureur. "Ik heb een goede relatie met Susie en ze helpt met sinds ik haar in 2014 ontmoette. Ik heb veel bewondering voor haar en hetgeen ze doet met 'Dare to be different'. Ze inspireert een generatie. Ze heeft veel ervaringen met me gedeeld en hopelijk helpt dat mij bij de realisatie van mijn droom."

Calderona kwam vorig seizoen uit in de GP3, maar ze kwam niet tot aansprekende resultaten. Tweemaal finishte ze in de top 10 van een race. In 2017 neemt ze wederom deel aan de GP3.

Foto: Sauber F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen