Keert Jenson Button volgend jaar terug in de Formule 1?

15 mei 2017 16:15 Redactie

Jenson Button houdt zijn opties voor 2018 open


Vorig jaar verkondigde Jenson Button dat hij toe was aan een sabbatical van de Formule 1. Het leek een voorbode voor een volledige terugtrekking uit de Formule 1.

Hoewel Button nog officieel te boek staat als de testrijder van McLaren, kwam hij dit seizoen nog geen enkele maal in actie. Dit verandert echter binnenkort. Door het uitstapje van Alonso naar de Indy 500 maakt hij alsnog dit jaar zijn opwachting in de Formule 1. Tijdens de GP van Monaco zal Button het stoeltje van Alonso overnemen en samen met Vandoorne het rijdersduo van McLaren vormen.

Vorige week liet de wereldkampioen van 2009 nog weten dat het bij een éénmalige comeback zou blijven. Inmiddels liggen de kaarten anders, zo blijkt uit zijn interview met de Daily Mail.

"Ik kan niks uitsluiten. Ik heb een contract bij McLaren voor 2018, dus valt niet uit te sluiten dat ik volgend jaar race in de Formule 1."

Button stond dit jaar ook nog in de belangstelling van andere teams maar ging niet in op één van deze aanbiedingen.

"Ik heb zoveel opties gehad, dat was bijna lachwekkend. Zelf begin dit jaar vroegen twee teams me nog om in te stappen. Maar nee, daar ga ik niet aan beginnen. Ik maak alleen voor McLaren een uitzondering."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen