Kevin Magnussen behaalt beste resultaat van het seizoen in Azerbeidzjan

27 jun. 2017 10:52 Redactie

Kevin Magnussen zelfs even op het podium


Kevin Magnussen keek na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan tevreden terug op zijn zevende plaats. De Deen scoorde daarmee zijn beste seizoensresultaat en lag zelfs even op podiumkoers.

De doorgewinterde Formule 1-fans moesten even met hun ogen knipperen halverwege de race. De nummer één was Daniel Ricciardo, de nummer twee Lance Stroll en de nummer drie Kevin Magnussen. Het leek even de omgekeerde wereld in Azerbeidzjan, maar de orde werd door Mercedes en Ferrari bijna volledig herstelt. Alleen Daniel Ricciardo kon 'ontsnappen' en ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor.

Kevin Magnussen genoot ondertussen met volle teugen, ondanks het feit dat hij voorbij werd gestormd door Bottas, Hamilton en Vettel. "Ik reed zelfs even derde, dat was heel mooi. Ik heb veel plezier gehad vandaag, het was een geweldige middag", zei Magnussen na afloop.

Met zijn zevende plaats gaf Magnussen een goed vervolg aan de reeks die het team van Haas heeft ingezet. Van de acht wedstrijden tot nu toe eindigde er in zes wedstrijden minimaal één coureur in de punten. Daarmee is Haas, in tegenstelling tot vorig seizoen, heel constant. Ook in Baku ging het vrijwel probleemloos, zo laat Magnussen weten.

"Ik ben uit de problemen gebleven en de balans van de auto was perfect, zoals het gehele weekend eigenlijk al het geval was. We hadden alleen wat problemen met de remmen omdat het circuit niet echt bij ons past. Maar om dan alsnog een zevende plaats te scoren is geweldig", aldus een blije Magnussen.

Voor de rest van het seizoen wil Magnussen vooral meer scoren met Haas. "Het doel is om constant met twee auto's in de punten te eindigen. Maar voor nu is dit een perfecte dag voor het team", besluit Magnussen.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen