Kevin Magnussen haalt zijn gram met ijzersterke race

09 apr. 2017 14:58 Redactie

Magnussen 'from zero to hero' in China


Kevin Magnussen kreeg enorm veel kritiek te verwerken na zijn slechte GP weekend in Australië. In China ging het allemaal stukken beter en Haas F1 coureur sloot zijn race af als achtste.

Vertrokken vanaf een twaalfde positie kende de Deen een prima race en scoorde zo de eerste WK-punten van het seizoen voor het team van Haas.

"Het was een goede race. Ik had veel plezier tijdens de race en de auto voelde continu goed aan. Mijn start was echt dramatisch, waarna ik begon aan een inhaalrace. Ik ben erg tevreden over het resultaat."

"Tijdens de race wist ik goed te letten op mijn voorbanden, wat de sleutel tot het succes was. Samen met het team zorgden we optimaal voor de auto en we hadden een prima strategie. Het was de juiste keuze om over te stappen op supersofts toen we wisselden van de intermediates."

"Ik moest er echt voor vechten en het inhalen is lastig. Je hebt veel grip en kan verschillende lijnen rijden om dichter achter je voorganger te komen. Het is echt super om te vechten voor de punten. Ik ben erg blij en kijk uit naar de volgende race."

De volgende Grand Prix is al direct over zeven dagen. Dan staat race nummer drie, de GP van Bahrein, op de Formule 1 kalender.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen