Kevin Magnussen krijgt trap na van Renault

12 jan. 11:20 Redactie

Renault haalt uit naar formule 1 coureur Kevin Magnussen


Dat het huwelijk tussen Renault en Kevin Magnussen in 2016 niet bepaald een goed huwelijk was, werd al snel duidelijk. Magnussen vertrok bij het team, gooide met modder en nu slaat Renault kei hard terug.

Kevin Magnussen werd eind 2015 aangesteld als eerste rijder voor het F1-team van Renault. Magnussen keerde na een jaar afwezigheid terug in de formule 1, en met zijn opgedane ervaring bij McLaren moest hij de kar gaan trekken binnen het team. Teamgenoot van de Deen werd Jolyon Palmer, een F1-rookie.

Na een jaar gingen beide partijen alweer uit elkaar. Volgens Magnussen omdat het ontbrak aan enige vorm van structuur en hij klaar was met de spelletjes van de Fransen. Ze zouden volgens hem zo'n beetje het halve veld gepolst hebben om coureur te worden bij het team. Namen als Carlos Sainz, Sergio Perez passeerde de revue. Uiteindelijk was het Nico Hulkenberg die tekende bij het team.

Renault-directeur Cyril Abiteboul slaat echter hard terug. Volgens hem presteerde Magnussen gewoon zwaar onder het gewenste niveau.

"We kozen bij Renault voor de toekomst toen we onze rijders in 2016 presenteerden. Vanuit dat oogpunt was een langer verblijf van Magnussen logisch, maar daar waar Palmer zichzelf ontwikkelde stond Kevin stil in zijn ontwikkeling." laat hij weten aan Auto Hebdo.

Abiteboul doet geen moeite om zijn teleurstelling voor zich te houden: "Persoonlijk ben ik erg teleurgesteld in hem. Zowel in zijn prestaties op de baan, als zijn gedrag. Hij is een getalenteerd coureur, maar heeft geen discipline. Keer op keer heeft hij zijn excuses al klaar liggen op momenten dat de prestaties tegenvallen."

Tijdens de eerste seizoenshelft was Palmer vaak de langzamere, maar gedurende het seizoen wist hij steeds vaker voor de Deen te kwalificeren en te finishen. Volgens Abiteboul kwam dit doordat Magnussen zichzelf tijdens een weekend niet verder ontwikkelde.

"Jolyon was vaak op vrijdag langzamer, maar hij wist het weekend op te bouwen. Kevin was op vrijdag snel, maar vond daarna geen extra snelheid meer. Palmer werkt op zijn eigen tempo, iets dat hij ook in de GP2 deed. Hij had daar enkele seizoenen nodig om uit te groeien tot de coureur die Stoffel Vandoorne versloeg."

"Palmer is op de goede weg en ik verwacht dat hij in 2017 nog beter wordt." 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen