Kevin Magnussen na 'oneerlijke' straf: 'Kans op punten ontnomen'

14 jun. 2017 08:35 Redactie

Kevin Magnussen vindt straf tijdens GP Canada onterecht


De Grand Prix van Canada werd uiteindelijk niet de wedstrijd van Kevin Magnussen. De Deen leek aardig op weg na een goede openingsfase, maar liep tegen een lullige straf aan. Daardoor viel Magnussen buiten de top 10 en kon hij punten wel vergeten.

Net als Max Verstappen had ook Kevin Magnussen een wereldstart. Gestart vanaf de achttiende plek lag de Deen na één ronde al dertiende en na een ronde of 13 reed hij al in de punten. Daarna moest Magnussen de punten echter vaarwel zeggen, door een straf die hij zelf niet zag aankomen.

Aan het eind van de Virtual Safety Car, die in de baan kwam omdat Max Verstappen stilviel, haalde Magnussen te vroeg Stoffel Vandoorne in. Omdat hij zelf al realiseerde dat hij fout zat, gaf Magnussen de plek snel terug en sloot weer netjes achter Vandoorne aan. Niets aan de hand zou je zeggen, maar de stewards oordeelden anders.

"Ik had al het vermoeden dat ik Stoffel Vandoorne te vroeg had ingehaald en dus gaf ik hem de plek direct terug", blikt Magnussen terug op het bewuste moment. "Normaal gesproken is dan de kous af, maar in dit geval niet."

Magnussen kreeg een Drive Trough Penalty en viel daardoor terug en moest weer bijna achteraan beginnen. Punten zaten er daarna niet meer in voor de Deen. "De beslissing van de stewards was oneerlijk. Mijn kans op punten was meteen verkeken, terwijl ik me daarvoor had opgewerkt vanaf de achttiende plaats", baalt Magnussen.

Momenteel bezet Magnussen de dertiende plaats in het kampioenschap met vijf punten. Teamgenoot Romain Grosjean heeft het dubbele aantal punten, maar staat slechts één plekje boven Magnussen. Samen zijn ze goed voor de achtste plaats in het kampioenschap voor de teams, met vijftien punten.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen