Kevin Magnussen naar de rechter om breuk met voormalig manager

20 mei 2017 14:30 Redactie

Kevin Magnussen voor de rechter gedaagd


De breuk die Kevin Magnussen aan het eind van 2014 forceerde met zijn toenmalige manager, krijgt een vervolg in de rechtbank. De voormalig manager van Magnussen, Dorte Riis Madsen, daagt de Deen namelijk voor de rechter.

De breuk ontstond na onvrede van Magnussen. De Deen had er slechts één (slecht) seizoen opzitten bij McLaren, toen hij zonder werk kwam te zitten. De schuld hiervan schoof hij in de schoenen van zijn manager, met een breuk tot gevolg.

Uiteindelijk kwam Magnussen na een jaar weer terug in de Formule 1. Op eigen houtje wist hij een stoeltje te bemachtigen bij Renault, alvorens hij aan de hand van een sponsor een meerjarig contract bij Haas wist te veroveren. Een nieuwe start voor Magnussen dus, die nu weer even terug wordt geworpen naar drie jaar geleden.

Omdat het contract tussen Magnussen en zijn manager nog niet verlopen was, kon Magnussen er eigenlijk niet onder uit. Omdat hij dit toch deed, wordt hij door zijn voormalig manager nu voor de rechter gesleept. Eerdere onderhandelingen over een schikking leverde niets op, wat leidde tot een gang van de manager naar de rechtbank. Volgens de Deense krant Ekstra Bladet gaat de rechtzaak tussen Magnussen en zijn voormalig manager op 1 juni van start.

Zowel Magnussen als zijn voormalig manager Riis Madsen hebben nog niet gereageerd op de zaak.

Foto: Kevin Magnussen - Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen