Kevin Magnussen snapt niets van worsteling Stoffel Vandoorne

20 jun. 2017 08:10 Redactie

Stoffel Vandoorne heeft het opvallend lastig, tot verbazing van Kevin Magnussen


De Belg Stoffel Vandoorne had zich de start van zijn debuutseizoen in de Formule 1 waarschijnlijk anders voorgesteld. Vandoorne hoopte zich met McLaren naar voren te kunnen rijden, maar bivakkeert tot nu toe vooral achterin.

De eerste zeven wedstrijden leverde vier uitvalbeurten en drie teleurstellende finishes buiten de top 10. Daarnaast hobbelt de Belg achter Fernando Alonso aan, die al wel heel dicht bij punten was in de eerste zeven wedstrijden. Ook de oude rivaal van Stoffel Vandoorne in de Formule Renault 3.5 en huidig Formule 1-collega Kevin Magnussen is de worsteling van Vandoorne opgevallen.

"Stoffel is echt een goede coureur, dus ik snap niet waarom hij het zo lastig heeft", begint Magnussen. "Hij staat ongeveer een halve seconde achter Alonso, dus hij moet zich nog wel een stuk verbeteren. Dit is de perfecte kans voor hem om te laten zien wat hij kan, omdat hij een van de beste Formule 1-coureurs als teamgenoot heeft", is Magnussen van mening. Magnussen denkt dat Vandoorne niet lekker op z'n plek zit bij het huidige team van McLaren. "Ik weet dat hij het kan, dus ik denk dat hij gewoon niet in de goede positie zit. Dat kan erg moeilijk zijn."

Over zijn eigen positie is Magnussen zeer tevreden momenteel. De Deen is bezig aan zijn derde team in vier jaar, maar lijkt nu zijn plek gevonden te hebben. "Ik hoef me niet druk te maken over volgend seizoen, ik weet dat ik hier goed zit. Ik kan me eindelijk focussen op het racen en niet op de randzaken. Ik heb er weer plezier in, dus ben zeer tevreden", aldus Magnussen.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen