Kevin Magnussen

Kevin Magnussen nieuws

Laatste Formule 1 nieuws over F1-coureur Kevin Magnussen die uitkomt voor het F1-team van Haas F1.

Kevin Magnussen, geboren 5 oktober 1992, begon zijn carrière in de autosport in de karting. Zijn eerste kampioenschap behaalde hij in 2008 toen hij uitkwam in de Deense Formule Ford. Hij won toen maar liefst elf races. In 2009 rijdt hij in de Formule Renault 2.0. Ook hier komt de Deen sterk voor de dag. Hij wint één race en wordt tweede in het klassement.

Magnussen vervolgt zijn carrière in 2010 in de Duitse Formule 3 en doet dat direct goed. Hij wint maar liefst drie races en wordt tevens uitgeroepen tot beste rookie van dat jaar. Ook in 2011 rijdt hij in de Formule 3 maar nu voor het Britse Formule 3. Hij behaalt zeven overwinningen en eindigt uiteindelijk als tweede in het klassement.

In 2012 stapt hij over naar de Formule Renault 3.5 Series. In zijn eerste jaar behaalde hij slechts één overwinning. Zijn tweede jaar, 2013, verging hem een stuk beter. Hij won vijf races en stelde daarmee het kampioenschap veilig. Magnussen maakt in 2012 al kennis met de formule 1. Hij komt als testrijder voor McLaren in actie tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. Hij valt direct op door tijdens de driedaagse testsessie de snelste tijd te noteren.

In 2014 maakt hij dan zijn daadwerkelijke debuut in de formule 1. Hij wordt door McLaren aangetrokken als vervanger van Sergio Perez die naar Force India vertrekt.

Magnussen verbaast vervolgens iedereen door in zijn debuutrace als tweede te eindigen. Aanvankelijk komt hij als derde over de finish maar door de diskwalificatie van Daniel Ricciardo wordt hij uiteindelijk tweede. In het vervolg van zijn debuutjaar komt hij niet meer in de buurt van het podium. Hij scoort uiteindelijk 55 punten.

In 2015 wordt hij echter door McLaren vervangen door Fernando Alonso. Toch rijdt hij de openingsrace van dat seizoen nadat Alonso voorafgaande aan het seizoen tijdens een testsessie in Barcelona is gecrasht.

Magnussen maakt vervolgens in 2016 de overstap naar Renault waar hij Pastor Maldonado vervangt. Het is een lastig jaar voor de Deen die slechts twee keer in de top 10 eindigt. In Rusland wordt hij zevende en in Singapore komt hij als tiende over de streep. In totaal scoort hij zeven punten.

Voor Renault is het niet voldoende om verder te gaan met Magnussen. Hij wordt in 2017 vervangen door Nico Hülkenberg. Hierop maakt hij de overstap naar Haas F1 waar hij samen met de Fransman, Romain Grosjean, het rijdersduo vormt.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen